Лорд Минчев: Емил Димитров беше патологичен наивник, всички го използваха

Ексклузивно
16:20 - 13 Януари 2021
7239
Лорд Минчев: Емил Димитров беше патологичен наивник, всички го използваха

По повод 80-ата годишните от рождението на екстрадната ни икона Емил Димитров, светският лъв Евгени Минчев написа песен за стария си приятел. Наскоро той издаде и книга за блестящия изпълнител, наречена "Моят Емил", в която разкрива неизвестни досега детайли от личния живот на звездата.

"Емо беше най-наивният човек на Земята, като малко детенце. Ако му кажеха, че Чарли Чаплин ще участва на концерта му, щеше да тръгне да му търси почерпка. Би повярвал и че Мусолини е станал кмет на София", твърди Лорда. Според него това е причината до последен дъх Емил да е използван от предатели и сребролюбци.

Според Минчев големият певец си остава недооценен след своята смърт, а на негово име трябва да бъде прекръстено ако не Летище "София", то поне международният терминал, защото е човекът, разнесъл славата на България по света в мрачните години на комунизма.

Лорда допълва, че финият и скромен Емил никога не си е позволявал да дава съветите на по-младите от него, които се опитват да пробият в шоубизнеса. За сметка на това е давал такъв блестящ личен пример за професионализъм, че думите са ставали излишни.

"Понякога най-доброто от даден творец изпада между страниците на историята. Аз например смятам, че най-дстрахотните му песни са малко известните "И търся първата любов", "Раздяла", "Кръстопът", разказва Минчев.