Лоренцо Инсиние се сбогува емоционално с Наполи

Спорт
12:01 - 16 Май 2022
1275
Лоренцо Инсиние се сбогува емоционално с Наполи

Лоренцо Инсиние се сбогува емоционално с Наполи в неделя и получи гигантски трофей като признание за дванадесетте си години в клуба. 30-годишният нападател изигра последния си домакински мач за тима при победата с 3:0 над Дженоа преди своето преминаване в Торонто.

Инсиние имаше късмета да се сбогува с Наполи на стадион „Диего Марадона“ с гол във вратата на Дженоа.

След мача Лоренцо Инсиние направи почетна обиколка на стадиона и беше изключително емоционален, докато аплодираше феновете и им благодари за подкрепата.

След това той получи огромен трофей на терена от президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис, който беше почти еквивалент на неговия ръст.

Преди началото на мача футболистите на двата отбора отдадоха своята почит към Инсиние, който излезе на терена заедно с двамата си сина.

Италианецът е прекарал цялата си кариера в Наполи, като е играл за други клубове само под наем.

Той спечели два пъти Купата на Италия с Наполи.

След мача Инсиние изпрати съобщение до любимите си тифози, като обеща да се събере отново един ден с тях.

„Искам да благодаря на всички фенове, които бяха тук на стадиона, за да ме аплодират. Като неаполитанец това ми донесе толкова много радост. Наполи е моят дом. Веднага щом успея, ще се върна тук.

Няма да ви забравя. Имам толкова много любов към този град и тази фланелка, но има моменти в живота, когато трябва да вземеш решение. Взехме го с клуба и за мен няма проблеми. Аз съм щастлив и всички в клуба са щастливи, най-важното е, че никой не съжалява.

Днес феновете показаха любовта си към мен и аз винаги ще нося това със себе си. Искам да благодаря на всеки един треньор, с който съм работил в Наполи. Ще нося всички в сърцето си. Президентът и неговият син, целият клуб, защото това е моят дом от 10 години, а преди това също така бяха част от младежкия отбор на Наполи“, каза още Лоренцо Инсиние.