Лорер: Извадихме ГЕРБ от калната предизборна риторика

Хората на Борисов подкрепяли всички точки, стига да има пари, обясни бившият министър

Новини
07:58 - 09 Ноември 2022
2789
Лорер: Извадихме ГЕРБ от калната предизборна риторика

"Равносметката от срещатата с ГЕРБ е положителна. Успяхме да ги извадим от калната предизборна риторика и да ги притиснем да мислят за хората. Разходихме ги по точките на ПП. Казаха - всичко ни харесва, стига да има пари", каза Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" в сутрешния блок на Нова. Според него дори Бойко Борисов ги е подкрепил за идеята служебният кабинет да внесе бюджет, за да се случат тези мерки.

"Опазил Господ това да е стъпка към коалиционни преговори. Изолацията на ГЕРБ е ясна от първия ден на този парламент. Но проблемите на хората за нас са номер 1, а не проблемите на ГЕРБ. Срещнахме се с тях като конструктивна опозиция. 

Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, а за втория Националния съвет на партията ще реши от кого ще приемем подкрепа. Участие на ГЕРБ в кабинет на промянта е немислима. ГЕРБ и ДПС носят сериозни проблеми на българското общество", заяви Лорер.  

Той отрече да подкрепя ГЕРБ заедно с други депутати от "Продължаваме промяната". 

"Вътре в партията имаме различни мнения по различни теми. Това е признак на демокрация. В другите партии това се наказва. Борисов наказва хората от ГЕРБ, които искат коалиция с нас. Божанков в БСП беше наказан заради несъгласието си с хартиената бюлетина. При нас не е така", каза депутатът от "Продължаваме промяната". 

"С "Демократична България" имаме голямо покритие на ценности, но още нямаме структурирани разговори за втория мандат", отчете Лорер за отношенията с дясната коалиция.