Лорис: Еуфорията не е извинение за расизъм

Спорт
11:52 - 19 Юли 2024
682
Лорис: Еуфорията не е извинение за расизъм

Еуфорията не е извинение за прояви на расизъм, заяви бившият вратар на френския национален отбор Юго Лорис в отговор на обидните песни срещу неговите сънародници от страна на футболисти на Аржентина.

Той бе категоричен, че това е "атака срещу французите" като цяло.

Скандалът назря след финала за Копа Америка, в който Аржентина победи Колумбия с 1:0 в Маями. След него халфът на световните шампиони Енцо Фернандес публикува видео в Инстаграм, в което той и част от неговите съотборници обиждат с песен французите от африкански произход.

Международната футболна федерация (ФИФА) моментално започна разследване на инцидента заради прояви на "расизъм и дискриминация". Челси също има намерение да накаже футболиста си, който се извини и заяви, че е направил това в момент на еуфория от спечелването на титлата в Копа Америка.

"Няма никакво значение дали е било момент на еуфория от спечелването на важен турнир. Когато си победител и шампион, отговорността ти е дори по-голяма. Ние сме против дискриминацията и расизма. Мисля, че това е просто грешка от тяхна страна и се надявам да съм прав. Всички правим грешки, просто трябва да се поучаваме от тях", заяви той.

"Футболистите са пример за подражание, особено за децата. Това обаче беше атака към французите и особено тези, които са от африкански произход".