Лос Анджелис и Филаделфия в битка за титлата в МЛС

Големият финал е в събота

Спорт
13:34 - 31 Октомври 2022
2422
Лос Анджелис и Филаделфия в битка за титлата в МЛС

Хулиан Каранза и Даниел Газдаг вкараха голове в рамките на две минути през второто полувреме и Филаделфия спечели с 3:1 срещу Ню Йорк Сити в плейофите на Мейджър сокър лигата на САЩ и Канада (МЛС). По този начин Юниън се класираха за първи път в историята си на финал, в който ще срещнат ФК Лос Анджелис в битка за титлата идната събота.

ЛАФК също ще играе за първи път за трофея, след като по-рано тборът победи Остин с 3:0 във финала на Западната конференция.

Максимилиано Моралес вкара за Ню Йорк в 57-та минута, но десет по-късно Филаделфия вече имаше предимство с попаденията на Каранза и Газдаг. Кори Бърк пък оформи крайния резултат в 76-ата минута и така за втори път в историята на финал ще играят два отбора без трофеи. Освен това, едва за четвърти път поставените под номер 1 в двете конференции стигат до последния мач.

"Футболистите ни заслужават всички суперлативи за представянето си. Изоставахме с гол, но продължихме да си следваме плана и успяхме да спечелим. Намираме се в специални времена за Филаделфия по много причини и се радваме, че следваме успехите на Филийс (бейзбол), Ийгълс (американски футбол) и всички останали", каза треньорът на годината в МЛС Джим Къртин.

ЛАФК, където играе бившият футболист на Ювентус - Джорджо Киелини, пък спечели чиста победа с 3:0 срещу Остин. Кристиан Аранго вкара след половин час игра, а през втората част Максимилиано Урути си вкара автогол и Квадво Опоку оформи крайния резултат.