Лос Анджелис се прекланя пред Коби

Публичното поклонение ще бъде на 24 февруари

Нещо за четене
15:00 - 15 Февруари 2020
2256
Лос Анджелис се прекланя пред Коби

Лос Анджелис ще направи публично поклонение на баскетболната легенда Коби Брайънт, който загина трагично в катастрофа на 26 януари.

Масовото поклонение ще се извърши на 24 февруари в „Стейпълс Сентър“, съобщиха "Los Angeles Times" и CNN.

Датата 24 февруари не е избрана случайно - тя има своята символика (24.02.) – Брайънт носи номер 24 в заключителните етапи от кариерата си, докато 13-годишната му дъщеря Джана бе с номер 2 на екипа за училищния баскетболен тим.

Датата, която съвпада като ден между два домакински мача на Лейкърс, бе избрана от вдовицата на легендарния баскетболист - Ванеса, както и ръководители на Лос Анджелис Лейкърс.

Очаква се поменът да бъде извършен рано през деня, защото от 19:30 местно време Лос Анджелис Лейкърс приема Мемфис Гризлис.

Ще бъдат пуснати обаче и билети - ограничен брой и със специални цени. Те ще са в продажба от понеделник, 17 февруари, като ще струват 224 долара, 24.02 долара или по 2 за 224 в пакет. Всички цифри си символични, а приходите ще отидат за фондацията на Коби, която помага на спортни отбори от училища и финансира спортна академия в Ориндж Каунти.

От петък тя е прекръстена по искане на Ванеса, вдовицата на Коби. Не се казва "Фондация Мамба", както досега, а вече носи името "Мамба и Мамбасита", като е добавена и Джиана. Мамба е прякорът, с който Брайънт бе известен в баскетбола, а самият той наричаше дъщеря си Мамбасита, тъй като малката го копираше във всичко и вървеше по стъпките му в играта.

Продаването на билети за такова поклонение се случва за първи път в "Стейпълс Сентър".

В миналото "Стейпълс Сентър" е приемал мемориалите на музикантите Майкъл Джексън (2009) и Нипси Хъсъл (2019). За Майкъл Джексън се събраха 17 500 души, но те влязоха с пропуски без пари, спечелени в онлайн лотария с над 1 милион участници. Избрани бяха на случаен принцип.

Събитието на 24 февруари ще се предава директно по канала на Spectrum SportsNet, който излъчва и мачовете на Лейкърс за Калифорния.

Видеоекрани ще има на няколко места около залата, защото се очакват десетки хиляди фенове без билети край мястото.