Лошата серия за ЦСКА продължава - "червените" не успяха да се справят с Лиепая

Спорт
22:06 - 22 Юли 2021
1846
Лошата серия за ЦСКА продължава - "червените" не успяха да се справят с Лиепая

ЦСКА не успя да победи Лиепая - 0:0, в първата среща от спора им от втория квалификационен кръг на новия евротурнир - Лига на конференциите.

"Червените" разочароваха феновете си с неубедително представяне срещу латвийския съперник и всичко ще се решава в реванша следващия четвъртък (29 юли) от 17:00 часа.

ЦСКА започна по-активно срещата, като играчите на Любослав Пенев опитаха да задържат повече топката и по този начин да стигнат до нещо опасно пред вратата на съперника. Бранителите на Лиепая обаче се защитаваха добре и не позволиха на "червените" да създават положения пред Звиедрис.

Играчите на латвийците пък разчитаха предимно на контраатаки и центрирания в наказателното поле, като в 6-ата минута, след рикошет, Хоган опита да стреля със задна ножица, но не успя да уцели топката.

В 11-ата минута Греъм Кери центрира добре от лявото крило, но вратарят на Лиепая се намеси и не позволи на Жорди Кайседо да стреля с глава.

Малко по-късно Вилдсхут получи добра топка по лявото крило и опита да направи двойно подаване с Амос Юга. Вътрешният полузащитник на "червените" обаче не успя да овладее добре топката и тя бе изчистена от бранител на латвийците.

В 20-ата минута ЦСКА създаде много добро положение пред вратата на Лиепая. Амос Юга хитро намери Йоан Баи в наказателното поле на съперника. Крилото обаче не овладя добре и топката му избяга. Баи подаде на Видсхут, който опита да намери свой съотборник, но защитата на гостите се справи.

Латвийците пропуснаха отличен шанс за гол в 25-ата минута. След подаване в наказателното поле от лявото крило Бага се озова на страхотна позиция на точката за изпълнение на дузпа, но не успя да уцели топката и тя бе изчистена от защитник на ЦСКА.

Четири минути по-късно Брадли Мазику стреля от далечно разстояние, но много неточно.

Лиепая бе много близо до гол. След подаване в наказателното поле на ЦСКА и лошо изчистване, топката достигна до Бага, който стреля силно, но покрай лявата греда на Бусато.

"Червените" отговориха с добра атака, при която Вилдсхут опита да намери Йоан Баи, но в последния момент защитник на гостите изчисти в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Жеферсон стреля добре от няколко метра, но над напречната греда.

В 41-ата минута Валентин Антов получи много тежък удар в главата от играч на Лиепая. Централният бранител трябваше да излезе от терена, за да може лекарският щаб да спре кървенето от челото на младия играч. В крайна сметка Антов се отправи към линейката на пистата на "Българска армия". В крайна сметка той бе откаран от медицинския автомобил.

Втората част отново започна с по-добро владеене на топката от страна на ЦСКА. Момчетата на Любослав Пенев обаче така и съумяха да създадат опасност пред вратата на съперника.

В 54-ата минута Жорди Кайседо падна в наказателното поле на Лиепая след съприкосновение с бранител на гостите, но съдията Питър Банкс прецени, че няма нарушение срещу еквадорския нападател.

Латвийците бяха много близо до гол няколко минути по-късно. След центриране от корнер и рикошет топката достигна до Миросавлиев, но от близко разстояние той не успя да играе с глава.

В 65-ата минута ЦСКА създаде добро положение пред вратата на гостите. След центриране на Георги Йомов в наказателното поле топката достигна до Вилдсхут, който веднага стреля, но в тялото на бранител на Лиепая. "Червените" имаха претенции, че играч на латвийците е играл с ръка, но Питър Банкс реши, че няма основания да даде дузпа.

Само пет минути по-късно Густаво Бусато спаси тима си от гол. След центриране от фаул в наказателното поле Шимич стреля с глава от близко разстояние, но бразилският страж на ЦСКА реагира и успя да избие.

В 74-ата минута "червените" създадоха поредна опасност пред вратата на Лиепая. След центриране на Греъм Кери в пеналта на гостите бранител на латвийците опита да избие топката, но вместо това я насочи към собствената си врата. Звиедрис обаче внимаваше и спаси.

Последваха нови силни минути за ЦСКА, но играчите на Любо Пенев не създадоха нищо по-интересно пред вратата на гостите.

В 91-ата минута "червените" можеха да вкарат така важния за тях гол. Брадли Мазику навлезе в наказателното поле на Лиепая и намери Хамза Чатакович. Босненецът стреля силно, но покрай вратата.