Лошо, Седларов! Изнасилена посочи Мбапе за извършител!

Спорт
15:49 - 15 Октомври 2024
4383
Лошо, Седларов! Изнасилена посочи Мбапе за извършител!

Новината на деня е, че Килиан Мбапе е замесен в изнасилване в Стокхолм, а футболната звезда побърза да обяви информацията за фалшива!

Днес шведската прокуратура издаде прессъобщение, в което обяви откриването на предварително разследване след жалба за изнасилване. Естествено, името на френския национал не бе споменато, но според шведския телевизионен канал TV4, жертвата е заявила пред полицията, че е била сексуално насилена именно от Мбапе.

Отбелязва се още, че жената е потърсила помощ в болничното отделение за жертви на изнасилване.

В момента на Мбапе е даден статут на „основателно заподозрян“ от шведската полиция. Това е най-ниското ниво на съмнение в Швеция. По закон той трябва да бъде изслушан, а след това съдът да реши дали да бъде привлечен като обвиняем.

"Експресен" пък публикува информация, че полицията в Стокхолм е взела от хотел "Банк", където е пренощувам Мбапе, като веществени доказателства черен панталон, горнище и бельо за разследването.

"Аз водя разследването, мога да го потвърдя. Предполагаме, че престъплението е станало на 10 октомври вечерта. Само това мога да кажа", коментира прокурор Марина Чарикова.

Мбапе е пристигнал в Стокхолм на 10 октомври, а часове по-късно е вечерял с приятелите си в изискан ресторант. След това групата се насочила към нощен клуб, а от там с черен микробус футболистът и приятелите му се прибрали в хотела. В петък Мбапе и антуражът му напуснали страната.