Лошо, Седларов! Спортните зали остават затворени

Спорт
11:07 - 17 Декември 2020
1574
Лошо, Седларов! Спортните зали остават затворени

Спортните зали ще останат затворени до края на януари 2021 година, съобщи преди минути здравният министър д-р Костадин Ангелов на брифинг на кабинета и Националния оперативен щаб.

„Нощните заведения, игралните зали, казината ще продължат да бъдат затворени до 31 януари, ресторантите и спортните зали също“, бяха думите на министър Ангелов.

Футболните стадиони не правят изключение, но мачовете от българския шампионат не са засегнати, тъй като предстои зимна пауза. Срещите от efbet Лига се подновяват през февруари. 

"Образованието и спортът са два стълба в нашето общество. Даваме възможност на националните отбори да тренират, но много от тях са затворени. Най-големият проблем за един спортист са контузиите. В момента министерството на здравеопазването се явява като контузия за българските спортисти. Подобни решения се взимат много трудно. Ние сме длъжници и на българското образование, и на българския спорт. Но сме наясно, че за да побеждават, нашите спортисти, те на първо място трябва да са здрави", обоснова се министърът на здравеопазването. 

Продължава забраната за събития, конференции и конгреси.