Лоялност: Нанков отказал да бъде старши, за да е помощник на Белчев

Спорт
12:10 - 15 Април 2024
1991
Лоялност: Нанков отказал да бъде старши, за да е помощник на Белчев

Анатоли Нанков се завърна в ЦСКА, където отново ще бъде помощник-треньор. Този път на Стамен Белчев.

54-годишният специалист обаче е бил пред подписване на договор с друг наш клуб - Беласица, но е отказал. В събота Толята е пътувал до Петрич и е наблюдавал мача на втородивизионния тим срещу Струмска слава - неговият бивш отбор, спечелен с 2:0. Днес Нанков е трябвало да бъде представен като нов наставник на петричани.

Вчера обаче Анатоли е получил обаждане в късния следобед. Звъннал му Стамен Белчев, за да го покани в екипа си. Толята, известен с "армейските" си пристрастия, приел без никакво колебание.

Нанков за последно беше старши треньор на Струмска слава, където постигна никак нелоши резултати. Последният му престой в ЦСКА беше точно допреди две години - 12 април 2022 година, когато беше помощник на Стойчо Младенов.

Из Борисовата градина тръгна слух, че временният старши треньор Стамен Белчев има важна клауза в договора си. Наставникът, който досега водеше дубъла, сега ще е лидер на първия отбор до края на първенството.

В него има клауза, гласяща следното - при спечелване Купата на България договорът на Белчев автоматично се удължава с една година.

Първият тест на Белчев ще бъде именно битка за държавния трофей - сряда ЦСКА приема от 19 часа на стадион "Васил Левски" Ботев (Пловдив) в първи полуфинал за Купата на България. Реваншът е на 1 май. Финалът за Купата е на 15 май.

В другия полуфинал един срещу излизат Лудогорец и Хебър на Любослав Пенев, който според информацията на Lupa.bg е води "армейците" от началото на новата кампания. Очаква се в Борисовата градина да се завърне и Лъчезар Танев - дългогодишен капитан на тима, а впоследствие и един от водещите футболни мениджъри у нас.