Лозанов: Експертен кабинет на Слави ще спаси парламента

Чакат ни месеци на безхаберие и неравновесие, прогнозира проф. Илчев

Новини
18:13 - 05 Април 2021
4347
Лозанов: Експертен кабинет на Слави ще спаси парламента

"Слави ще тръгне да прави кабинет като дойде неговият ред. Той ще бъде подкрепен от достатъчно, за да се съхрани парламентът. Ще се работи с експертен кабинет, предложен от него. Иначе идва кабинет на Радев". Такава прогноза направи бившият шеф  на СЕМ Георги Лозанов. 

"Този път сякаш всички са губещи. На първо място ГЕРБ, защото изпусна властта и едва ли ще си я върна. Губещи са Обединените патриоти, защото излязоха не само от властта, но и от парламента", заяви той. 

"ВМРО много залагаше на политическата игра с миналото, което е силен популистки ход, но избирателят не се поддаде на него", заключи Лозанов. 

Интелектуалецът смята, че ДПС се е лишило от ролята на балансьор. 

"Демократична България постигна успех. В някои софийски райони дори е първа политическа сила. Тя обаче има един голям дефицит. Не се превърна в силна дясна алтернатива. И точно в това отношение и те имат за какво да съжаляват", смята той. 

"Партията на Манолова едва влезе в парламента. По време на протестите искаха да изглеждат организатори и център на съпротивата. Българският избирател показа, че не ги приема като лице на нея", завърши анализът си Лозанов.

Проф. Иван Илчев заяви, че левицата е тотално разбита на тези избори и скоро няма да се оправи. 

"Лесно е да бъдеш лъв, когато превърнеш всичко покрай себе си в пустиня. Това стана и резултатите го показват", каза той. 

Според него ни чакат месеци на неравновесие и безхаберие. 

Според експертът по комуникации Пепи Димитрова резултатите са такива, каквито са. "Хората живеещи в София, не знаем какво се случва тук. Хората в провинцията ни показаха, че и те са тук", каза тя. 

"Тази сутрин видяхме, че има такъв народ. Него не го прожектират в "Нетфликс". Огорчени, със склонността да проявяваме странен хумор, започнахме с шегите, че "Магаданс" ще открива парламента", добави Димитрова.

"Много хора излязоха да гласуват. Слави и екипът му проведоха много различна и оригинална кампания", каза тя. 

"Слави може да прави шоу, да анализира таргет и аудитория и точно това направи и сега", смята Димитрова.