Лозен и днес се събра на протест след двете убийства

Хората искат доживотна присъда за убиеца Чавдар Бояджиев

Новини
20:55 - 06 Август 2023
2710
Лозен и днес се събра на протест след двете убийства

И тази вечер жители на Лозен се събраха пред кметството на селото на мирен протест-бдение в памет на двамата убити младежи, чиито тела бяха открити вчера. Призивите на хората са да има справедливост, предава БНР.

Те настояват и за постоянно полицейско присъствие в населеното място.
"Събрали сме се на мирен протест в подкрепа на семействата на жертвите и това което се случва тук, защото това е поредно убийство от този човек. Настояваме за справедлив процес и справедлива присъда. Явно е, че законите не работят";

"Ч. Б. трябва да получи доживотна присъда, даже мисля че е малко", казаха участници в протеста.

Труповете на двама души - момиче на 18 г., и мъж на 33 г., бяха открити край Лозен. Жертвите са с огнестрелни рани. За престъплението беше задържан 34-годишният Чавдар Бояджиев, за който стана ясно, че преди година е убил друго момиче от селото. Делото по този случай обаче е за непредумишлено убийство.

"Миналата година се случи отново убийство, нищо не се направи, делото още тече, човекът бе на свобода и се стигна до още едно убийство. Потресени сме", добави Виктор Ангелов, който участва тази вечер в бдението. Той обясни, че жителите на Лозен са имали различно отношение към обвиняемия след 2022 г. "Всички имаха едно на ум. Прокуратурата тогава ни замаза очите, че момичето е починало от свръхдоза. Призоваваме за цялата строгост на закона”, подчерта Виктор Ангелов.

По време на протеста днес жителите на селото положиха цветя и запалиха свещи в памет на двете млади жертви.