Лучано Спалети: Нищо не е свършило

Няма да отидем в Неапол като туристи, заяви Глазнер

Спорт
05:04 - 22 Февруари 2023
3485
Лучано Спалети: Нищо не е свършило

Треньорът на Наполи Лучано Спалети бе доволен след успеха с 2:0 над Айнтрахт във Франкфурт в първия сблъсък от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Италианците направиха важна крачка към следващата фаза, но наставникът остава предпазлив и заяви, че ще бъде грешка, ако играчите му си помислят, че всичко в сблъсъка е свършило.

"Отборът се справи чудесно още от самото начало, особено срещу отбор, който знае как да действа правилно тактически. Те бяха подредени добре в средата на терена.

Ние трябваше да подържаме висока преса и да контролираме топката. Атаките се редяха към двете врати, но в такива мачове ние се чувстваме в свои води.

Сега е важно да останем спокойни, много спокойни. Все още има и реванш. Най-голямата ни грешка ще бъде да си помислим, че всичко е свършило", смята Спалети.

Треньорът на Айнтрахт (Франкфурт) Оливер Глазнер остава оптимист, въпреки загубата с 0:2 в първия мач с Наполи от 1/8-финалите на Шампионската лига. Той вярва, че макар и малък, тимът му все още има шанс да стигне до крайната победа в сблъсъка и играчите му няма да отидат в Неапол като туристи.

"Те имаха много добри 20-25 минути и се възползваха максимално от това. В същото време ние направихме твърде много грешки в този период от мача. След това стана много трудно, особено след като останахме с 10 души на терена. Загуба с 0:2 дори изглежда добър резултат при тези обстоятелства. Все още имаме шанс.

Не е голям, но съществува и можем да се възползваме от него. Просто трябва да направим по-малко грешки. Няма да отидем в Неапол като туристи. Ако успеем да вкараме ранен гол, съперникът ще се изнерви, а това би бил добър сценарий за нас", смята Глазнер.