Луда фиеста в Буенос Айрес: Ривър Плейт отпразнува пореден трофей

Милионерите са царете на Южна Америка, след като спечелиха и Суперкупата в битка с Атлетико Паранаензе

Спорт
12:09 - 04 Юни 2019
2487
Луда фиеста в Буенос Айрес: Ривър Плейт отпразнува пореден трофей

Стана им навик на феновете на аржентинския Ривър Плейт да празнуват отличия. През последния сезон за тима от "Монументал" имаше много хубави и вълнуващи моменти.

Преди дни милионерите, какъвто е прякорът на Ривър, спечели Рекопа Судамерикана, записвайки обрат срещу бразилския Атлатико Паранаензе. В първата среща Червената лента загуби с 0:1 визитата си, но на реванша в аржентинската столица срази своя противник с 3:0.

Игнасио Фернандес даде преднина на домакините в 65-та минута, след като ударът му от бялата точка беше отразен от вратаря Сантос, но не сбърка при добавката.

Ривър Плейт нанесе своя удар в даденото от съдията продължение, когато Лукас Прато (91 мин.) и Матиас Суарез (94 мин.) отбелязаха победните голове в мача, като по този начин аржентинският тим вдигна трофея за трети път в своята история след 2015 и 2016 години. Повече отличия има само големият му съперник - Бока Хуниорс (4).

Ривър Плейт и Атлетико Паранаензе се изправиха един срещу друг в битка за южноамериканската Суперкупа, която противопоставя един срещу друг победителя в Копа Либертадорес и този в Копа Судамерикана.

От 2017 година насам Ривър Плейт спечели последователно Купата на Аржентина, Суперкупата на страната, Копа Либертадорес и сега Рекопата.

На стадион "Монументал", както и по улиците на Буенос Айрес, имаше фиеста - 60 000 на трибуните и над половин милион из града.

Купонът, както повелява традицията за тези географски ширини, продължи до малките часове на новия ден.