Луда вечер в Букурещ! Франция на колене!

Спорт
00:36 - 29 Юни 2021
7679
Луда вечер в Букурещ! Франция на колене!

Швейцария хвърли най-голямата сензация до момента на UEFA EURO 2020, отстранявайки Франция след 3:3 в редовното време и продълженията и 5:4 след дузпи в 1/8-финален сблъсък.

Харис Сеферович шокира "петлите" в 15-та минута. Два гола на Карим Бензема през втората част обърнаха мача в полза на символичните домакини. Погба даде добър аванс в 75-та минута след бомбен гол отдалеч.

Сеферович върна надеждата в 81-та минута. Марио Гавранович прати мача в продължения в първата минута на добавеното време на мача.

В продълженията нов гол не падна, а при дузпите Килиан Мбапе беше големият грешник за тима си, пропускайки финалната пета дузпа. 

Франция не впечатли в т. нар. “група на смъртта”, но направи достатъчно за първото място и по този начин си осигури по-приемлив съперник.

Швейцарците пък стигнаха до осминафиналите благодарение на убедителния си успех над Турция и сега ще се опитат да затруднят максимално действащия световен шампион. Победителят от днешния мач ще се изправи в следващия кръг срещу Испания.