Лудгорец затвори кръга с класика

Разградчани нашамариха ЦСКА 1948 като гост, в герой се превърна Кешеру

Спорт
19:30 - 08 Ноември 2020
852
Лудгорец затвори кръга с класика

Лудогорец победи ЦСКА 1948 с 3:0 като гост в последен мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Разградчани поведоха в края на първата част с гол на Клаудиу Кешеру. В 65-ата минута влезлият като резерва Мавис Чибота удвои преднината на разградчани след асистенция на Кешеру, а в 78-ата отново румънецът се разписа във вратата на Даниел Наумов за крайното 3:0.

Добрата новина за ЦСКА 1948 е започването като титуляр на Ивайло Чочев, който се възстанови от тежка контузия, но досега се бе появявал само като резерва, както и влизането в игра на Михаел Орачев, който също бе извън игра от дълго време.

Със спечелените три точки Лудогорец вече има актив от 26 на върха в класирането, а ЦСКА 1948 е четвърти с 19.

Поради леко здравословно неразположение временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев не води разградчани днес, а неговото място бе заето от Яков Папарков.

Още в 3-ата минута Текпетей подаде успоредно на голлинията към Доминик Янков, но младежкият национал на България прати топката над вратата. 

Десет минути по-късно Даниел Наумов се намери брилянтно след бомбен шут на Каули Оливейра от дъгата на наказателното поле. Малко след това Текпетей пусна топката в наказателното поле, но няколко играчи на разградчани се разминаха с топката и не успяха да я засекат във вратата на Наумов. 

В 19-ата минута изстрел на Камбуров срещна гредата.

В 32-ата минута Недялков центрира в наказателното поле, топката стигна до Кешеру, но румънецът я прати покрай вратата на Наумов.

В последната минута на редовното време на първата част Васил Шопов сбърка при опита си да върне към Даниел Наумов. Кешеру пресече подаването му, заобиколи Наумов и се разписа за 1:0.

В 50-ата минута Каули и Текпетей опитаха двойно подаване в наказателното поле, което доведе само до корнер. След изпълнението на ъгловия удар Козмин Моци прати топката в аут. 

Шест минути по-късно Марио Топузов опита центриране в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от Козмин Моци, топката се удари в ръката на румънеца. Топузов очаквано поиска да се свири нарушение на Моци, но главният съдия остана безмълвен.

В 65-ата минута влезлият преди минути като резерва Мавис Чибота получи перфектен пас от Кешеру и се разписа във вратата на Наумов.

В 72-ата минута Галин Иванов не успя да насочи топката във вратата на Владислав Стоянов от близка дистанция.

В 77-ата минута преднината на Лудогорец стана класическа. Сантана проби отдясно и с успореден пас намери Кешеру, който се разписа за 3:0. 

Десет минути по-късно Мартин Камбуров стреля изключително неточно от пряк свободен удар.