Луди скандали в НС, ИТН и "Възраждане" взеха на мушка Денков

Миньорите и енергетиците са излъгани, синдикалните лидери ги предадоха, заявиха от опозицията

Новини
13:51 - 04 Октомври 2023
2121
Луди скандали в НС, ИТН и "Възраждане" взеха на мушка Денков

Депутатите превърнаха извънредното заседание в НС в размяна на остри и саркастични реплики, обвинения към ПП в зависимост, обиди към премиера Николай Денков, докато обсъждат споразумението с миньорите. От ИТН и „Възраждане” отсъдиха, че споразумението показва, че миньорите и енергетиците бяха излъгани, синдикалните лидери от КНСБ са ги предали, а само „Подкрепа” са показали мъжко поведение.     

Скандален тон, по традиция, внесе Тошко Йорданов, който с твърденията, че Денков не е реален министър-председател и няма самостоятелни позиции с нецензурни изрази, плюс иронията, че министър-председателят „избягал” от пленарна зала, предизвика санкция от страна на парламентарния шеф Росен Желязков.

Йорданов натърти, че Денков е  признал, че всичко трябва да е по европейски изисквания. Милиард и 700 000 лева ще отидат в любимите фирми на ДПС, ГЕРБ, ще има справедливо разпределение на кражбата, изригна шефът на ПГ на ИТН.  

45 000 човека ще изгубят работните си места. ПП-ДБ, вие сте наивни и глупави, с вашите гласове някои ще станат по-богати, но вие не, подигра се Йорданов.

„Ще ви отстраня от заседанието.”, предупреди го Желязков. „Отстранете ме, какво друго ви остава.”, отвърна Йорданов. В споразумението има само пожелания, с хубавия лаф – тате ще ти купи колело, ама друг път, подигра се шефът на ПГ на ИТН.  

Контра изказване направи Явор Божанков, който припомни, че тъкмо ИТН са виновни да се стигне до сложната ситуация, в която се намираме.  

„ИТН унищожи всяка възможност България да има правителство без ГЕРБ. ИТН пратиха България неведнъж на избори, помните как ги оползотвориха.

Тотален абсурд беше – Слави сърдит от дивана, шнорхели и т.н. Тези хора носят огромна отговорност в момента да сме в това положение и като говорят за протести, трябва да напомним как техният прокси председател излезе при протестиращите и те опитаха да го одерат жив, та трябваше полиция да го отървава. Точно ИТН да не говорят за протести.”, контраатакува Божанков.