Лудият сценарий, при който Сити и Ливърпул играят допълнителен мач за титлата

Топ
17:38 - 19 Май 2022
3141
Лудият сценарий, при който Сити и Ливърпул играят допълнителен мач за титлата

Английският шампионат ще бъде решен в последния кръг в неделя. Манчестър сити има една точка повече, а победа над Астън Вила ще осигури титлата на „гражданите“. От друга страна Ливърпул е в доста по-неизгодна позиция и трябва да победи Уулвърхемптън, а в същото време да се надява Сити да не спечели трите точки.

Съществува обаче и сценарий, който може да доведе до допълнителен мач между двата отбора, който да реши титлата. Той обаче изглежда по-скоро като научна фантастика, а не като реалност. Такъв мач би бил възможен, ако двата отбора завършат с равен брой точки и абсолютно еднаква голова разлика.

Това може да се случи, ако Манчестър Сити загуби от Астън Вила с 0:6, а в същото време Ливърпул и Уулвърхемптън направят истинско шоу и завършат при равен резултат 5:5.

Тогава двата отбора ще имат еднакъв брой точки по 90, еднакъв брой отбелязани голове по 96 и еднакъв брой допуснати голове – 30, а головата разлика ще е 66.

Ако това случайно се случи, ще се играе плейоф на неутрален терен, чиито формат, дата, час и място ще определи Висшата лига.

Подобно нещо не се е случвало в историята на английските шампионати, а е малко вероятно и сега да се случи.