Лудогорец би без проблеми Берое в Стара Загора

Шампионите спечелиха с 4:2, треньорът Стойчо Стоев подмени 2/3 от отбора си

Спорт
22:57 - 20 Юли 2019
5217
Лудогорец би без проблеми Берое в Стара Загора

Шампионът Лудогорец продължи с победния ход в първенството, след като във втория кръг от Първа лига би с 4:2 Берое като гост. Успехът на разградчани на традиционно трудния за тях стадион в Стара Загора повдигна малко самочувствието в тима след кошмарното отпадане от Ференцварош в предварителния кръг на Шампионската лига.

По два гола за победата на Лудогорец отбелязаха Жоржиньо и Клаудиу Кешеру. Бразилецът Жоржиньо бе точен в 8-ата и 36-ата минута, а Кешеру вкара своите два гола само в разстояние на три минути – 53-ата и 56-ата. Головете за старозагорци бяха дело на новото им попълнение от Швейцария Зоран Йосипович, който се разписа от дузпа в края на първото полувреме, а в 90-ата минута вкара с глава след асистенция на Рубен Бриджидо и оформи крайния резултат Берое – Лудогорец 2:4.

След победата в Стара Загора шампионът Лудогорец се изравни на върха в класирането с Черно море, като и двата тима имат пълен актив от 6 точки и голова разлика 6:2. По-рано през деня варненци хвърлиха бомбата на кръга, разпилявайки с 3:1 ЦСКА насред стадион „Българска армия“.

Интересен акцент от този мач е, че треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев направи цели 8 промени в състава си. Наставникът пусна като титуляри Пламен Илиев, Сисиньо, Рафаел Фостър, Анисе Абел, Стефан Баджи, Дон Битон, Джоди Лукоки и Клаудио Кешерю, които смениха Ренан, Джордан Икоко, Козмин Моци, Яцек Горалски, Светослав Дяков, Мавис Чибота, Марселиньо и Якуб Шверчок. Звездата на Лудогорец Марселиньо пък даже не попадна в групата на мача, след като се присмя ехидно на Стойчо Стоев при смяната си в мача с Ференцварош.

Снимка: sportal.bg