Лудогорец би Левски 2:0 , едноличен лидер е

Спорт
22:44 - 06 Октомври 2019
2419
Лудогорец би Левски 2:0, едноличен лидер е

Лудогорец спечели с 2:0 дербито с Левски и окупира еднолично върха след 12-и кръг в Първа лига. Головете за шампионите отбелязаха Марис Чибота и щатния голаджия Клаудиу Кешеру.

С победата на „Лудогорец Арена” разградчани увеличиха аванса си на върха на класирането на четири точки пред "сините", а съперникът им остава със същия точков актив и с третия Локомотив Пловдив. Това беше осми успех в девет мача на разградчани под ръководството на Станислав Генчев във всички турнири.

Резултатът бе открит в 16-а минута, когато при една бърза атака на разградчани се стигна до сваляне на топката на Клаудиу Кешеру в наказателното поле към Чибота, който отбеляза – 1:0 за Лудогорец.

В 80-а минута Вандерсон пусна страхотен пас за Джордан Икоко на десния фланг, който успя да нахлуе опасно и да центрира в наказателното поле за румънеца който реши мача – 2:0 за Лудогорец.

Дербито бе оспорвано, а Левски оказа яростна съпротива на шампионите, но „сините” пропуснаха няколко възможности и заслужено бяха победени. Така Лудогорец даде заявка за деветата си поредна титла в първенството.