Лудогорец играе до 19 декември или два кръга през януари

Спорт
13:12 - 08 Август 2024
643
Лудогорец играе до 19 декември или два кръга през януари

Българският шампион Лудогорец си гарантира участие в основната фаза на европейските клубни турнири, а това означава, че „орлите“ ще трябва да се адаптират към новия календар, който влиза в сила от този сезон.

Със сигурност Лудогорец ще има по-малка пауза през зимата, а също така през декември ще играе в Европа доста след като са приключили мачовете от родната efbet Лига.

Разбира се всичко зависи от това в кой турнир ще продължи Лудогорец. „Орлите“ са близо до отстраняването на Карабах, а това ще означава сигурно участие в основната фаза на Лига Европа и шанс да влезе в Шампионската лига.

Всъщност ето как изглежда календара този сезон, с който Лудогорец ще трябва да съобразява зимната си подготовка.

Последният мач от основната фаза на турнира за 2024 година е насрочен за 10 декември, но има още два кръга през януари. Те са насрочени за 21 януари и за 29 януари. Време, в което по принцип Лудогорец, а и останалите български клубове са в разгара на подготовката си основно в Турция.

Елиминациите в Шампионската лига започват на 11/12 февруари.

Календарът във втория по сила турнир е идентичен с този в Шампионската лига. Последният мач е на 11 декември, но има два кръга през януари – на 23 януари и 30 януари.

Елиминациите в Лига Европа започват на 13 февруари.

Нещата са малко по-различни от другите два турнира и основната фаза приключва до края на 2024 година, но последният мач е планира за 19 декември. Последният кръг на efbet Лига е насрочен за 6/9 декември, като след това има няколко резервни дати, а на 13/16 декември са предвидени осминафиналите от турнира за Купата на България.

Елиминациите в Лигата на конференциите започват на 13 февруари.

Естествено в същата ситуация могат да попаднат Ботев Пловдви и ЦСКА 1948, ако успеят да влязат в основната фаза на Лигата на конференциите, но със сигурност техните мачове няма да продължат през януари.