Лудогорец или ЦСКА ? Две купи чакат в Разград и София

БФС направи дубликат на трофея по аналог на Висшата лига

У нас
14:38 - 23 Май 2019
2423
Лудогорец или ЦСКА? Две купи чакат в Разград и София

Две купи – едната в Разград, другата в София, чакат новия шампион на България. Битката е между Лудогорец и ЦСКА, а победителят ще се реши утре в последния кръг от първенството. По тази причина от БФС направиха дубликат на трофея.

Така, който и да спечели, ще бъде награден пред своята публика с купата и златните медали. Футболните шефове действат по аналог на Висшата лига, където този сезон имаше същия развой. Манчестър Сити и Ливърпул водеха битка до последния кръг с разлика от една точка, а английската федерация направи реплика на купата за втория в класирането.

„Както подобава на развитите футболни федерации в Европа, БФС има пълната готовност да предостави шампионски трофей и златни медали на първенеца на страната и на двата стадиона непосредствено след изиграването на двубоите от последния кръг в ППЛ. Ръководството на централата още веднъж изразява задоволството си от атрактивния и непредвидим завършек на шампионата и желае успех на съперниците в оспорваната битка за златото", гласи съобщение на БФС до футболната общественост.

Утре от 20:00 часа е цялата развръзка в Първа лига. Лудогорец приема Черно море, а ЦСКА е домакин на Ботев Пловдив. Разградчани водят на върха само с точка повече от червените и при победа ще вдигнат титлата за осма предна година. Ако Морето обаче открадне дори точка, а ЦСКА бие пловдивчани, „армейците” ще са шампиони.

Снимка: Lap.bg