Лудогорец напусна достойно Лига Европа

Разградчани спечелиха с 1:0 реванша срещу гранда Аякс

Спорт
23:07 - 31 Август 2023
5070
Лудогорец напусна достойно Лига Европа

Лудогорец постигна престижна победа с 1:0 над Аякс в Амстердам. Единственото попадение в срещата бе дело на Матиас Тисера, който се разписа в 62-ата минута.

Въпреки победата "орлите" отпаднаха от Лига Европа с общ резултат 2:4 и ще продължат евромачовете си в Лигата на конференциите.

90 секунди изминаха преди Аякс да успее да създаде първия шанс в двубоя, но Симон Слуга успя да реагира достатъчно бързо.

В 14-ата минута Хайстер пусна добър пас към Кайо Видал, но Девайн Ренш надбяга футболиста на Лудогорец. Аякс отговори с удар на Кенет Тейлър от дъгата на наказателното поле, но покрай вратата.

В 22-ата минута Иван Йорданов стреля от пряк свободен удар, но над вратата на Гортър.

В края на първата част домакините имаха претенции за дузпа след падане на Стивън Бергвайн в наказателното поле, но съдията прецени, че такава няма.

Второто полувреме също започна без кой знае какви опасни ситуации.

В 62-ата минута влезлият преди секунди като резерва асистира на друг влязъл от пейката. Янков пусна остър пас към Матиас Тисера, чийто първи удар бе отразен от Гортър, но стражът на Аякс нямаше какво да направи при втория.

Десет минути след това Броби тръгна на скорост по фланга, като дори остана без бутонката си, а Клод Гонзалвеш успя да го спре. Секунди след това Кенет Тейлър центрира от пряк свободен удар, а Медич стреля с глава, но над напречната греда на вратата, пазена от Слуга.

В 77-ата минута Тисера пусна към Текпетей, но Гортър се намеси добре. Минута преди края на редовното време удар на Тисера бе блокиран, а Доминик Янков не успя да отправи изстрел към вратата.