Лудогорец не прости на ЦСКА 1948

Разградчани са на полуфинал за Купата

Спорт
20:25 - 29 Февруари 2024
1719
Лудогорец не прости на ЦСКА 1948

Лудогорец победи ЦСКА 1948 с 3:1 в Разград в последния четвъртфинал в турнира за Купата на България. Това бе повторение на миналогодишния финал между двата тима, като "орлите" отново излязоха крайни победители.

Двата гола за отбора на Георги Дерменджиев вкара Тодор Неделев, в края на срещата точен бе и Рик Джонатан. За гостите се разписа звездата им Педриньо.

Лудогорец създаде първото опасно положение в шестата минута, когато Кайо Видал центрира, а Руан Крус успя да стреля отблизо, но вратарят на гостите Генадий Генов изби като по чудо в корнер. В 17-ата минута Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар от 20 метра, като топката се заби под гредата и влетя във вратата за 1:0. Десет минути по-късно Рик Джонатан направи пропуск за „орлите“. В 36-ата минута Генев спаси и шут на Кайо Видал.

Втората част започна чудесно за домакините. Не бе изминала и една минута от подновяването на играта, когато Неделев посрещна избита топка от близо 25 метра и стреля без забавяне, като топката рикошира в крака на  Емил Виячки и хвана в крачка вратаря Генев, като влетя в обратния му ъгъл – 2:0.

ЦСКА 1948 се върна в мача в 58-ата минута. Реян Даскалов намери Педриньо, който стреля извън наказателното поле и прати топката в десния ъгъл на Симон Слуга, като тя се оплете в мрежата му от вътрешната страна. Десетина минути по-късно Бирсент Карагарен нанесе плътен удар към вратата на домакините, но Слуга боксира топката. 

Голмайсторът на Лудогорец Неделев напусна терена с контузия, заменен от Квадво Дуа. Даскалов пък изби топката пред празната врата на гостите в корнер, преди тя де достигне до капитана на „орлите“ Пьотровски. В 81-вата Лудогорец реши мача. Пьотровски даде хубав извеждащ пас, който Виячки не успя да пресече и само чукна топката, която бе догонена от Рик Джонатан, който премина покрай вратаря на скорост и от малък ъгъл вкара третия гол за тима си. До края на срещата и резервата Квадво Дуа не успя да засече по най-добрия начин центриране на активния Пьотровски. 

Лудогорец стана последният полуфиналист в турнира и ще защитава трофея си в последната четворка, където са още тимовете на ЦСКА-София, Ботев (Пловдив) и дебютантът в тази фаза Хебър от Пазарджик.