Лудогорец не успя да бие ХИК Хелзинки

Това е трети мач за разградчани в турнира, като преди това те победиха италианския "Рома" у дома и паднаха от "Бетис"

Футбол
21:36 - 06 Октомври 2022
4051
Лудогорец не успя да бие ХИК Хелзинки

Хегемонът в българския футбол през последните 11 години "Лудогорец" изпусна да бие на изкуствения терен на финландския ХИК в Хелзинки, като поведе, но допусна изравняване след почивката.

Гола за разградчани вкара започналият едва за втори път като титуляр за отбора си Матиас Тисера в 10-ата минути, когато аржентинецът бе изведен от Каули сам срещу вратаря и прокара топката между краката му.

В 28-ата минута домакините можеха да изравнят, след като Хетемай стреля в опразнената от играчите на "Лудогорец" врата, но топката попадна в тялото на съотборника му Абубакари.

Гол за финландците обаче все пак падна в 55-ата минута, когато след центриране от пряк свободен удар Перперим Хетемай изпревари Антон Недялков и с глава прати топката във вратата.

Веднага след гола "Лудогорец" реагира, особено след като треньорът Шимунджа направи наведнъж три смени.

"Зелените" притиснаха съперника в собствената му половина и пропуснаха няколко добри възможности отново да излязат напред в резултата.

Това е трети мач за разградчани в турнира, като преди това те биха италианския "Рома" у дома и паднаха от "Бетис" в Севиля.