Лудогорец оцеля в Москва , остава в играта за елиминациите

След 1:1 с руския ЦСКА разградчани ще спорят за второто място в директна битка с Ференцварош

Топ
21:34 - 28 Ноември 2019
3682
Лудогорец оцеля в Москва, остава в играта за елиминациите

Лудогорец стигна до равенство 1:1 при гостуването си на руския ЦСКА в петия си мач от групите на Лига Европа. След слабо първо полувреме в Москва разградчани поведоха с гол на Клаудиу Кешеру, но не успяха да устискат преднината си и Чалов вкара изравнителен гол. С точката българският шампион запази големи шансове за класиране в елиминациите, след като другият конкурент за второто място Ференцварош направи 2:2 Еспаньол в късна драма. Така българският отбор ще играе директен сблъсък с унгарците за продължаване в следващата фаза напролет. Дори равенство в Разград ще е достатъчно Лудогорец да запази второто си място в класирането.

Без шансове за излизане от групата ЦСКА нямаше за какво да играе в този мач, освен за честта си и да си върне малко от малко за унизителната загуба 1:5 в Разград. Лудогорец обаче излезе със самочувствие на терена и амбицията отново да удари съперника. В началните минути разградчани имаха предимство във владеенето на топката, но за сметка на това атаките на домакините бяха по-опасни. В 21-ата нападателят на "армейците" Никола Влашич получи добра топка около дузпата, но стреля твърде силно и над вратата. Последваха още няколко центрирания и разбърквания в наказателното поле на българския отбор, но вратарят Пламен Илиев опази мрежата си.

В 30-та минута Бистрович стреля отляво по диагонала в далечния ъгъл, но отново Пацо Тигъра се намеси сигурно. Малко след това и Влашич се пробва неуспешно с удар от дъгата. Първата по сериозна възможност за Лудогорец дойде чак в 37-ата минута, когато Кешеру стреля коварно границата на наказателното поле, но вратарят Акинфеев изби под гредата в корнер. Така първото полувреме се изтъркули без голове и без много вълнуващи моменти.

Голът на Кешеру, с който Лудогорец откри резултата                                                       Снимки: БТА

След почивката Лудогорец бързо приключи скуката и изригна с впечатляваща контраатака, при която Кешеру центрира за Лукоки, който 7-8 метра сам срещу вратаря стреля от воле покрай вратата. Малко след това Кешеру стреля от пряк свободен удар, но топката профуча малко над напречната греда. Московчани отговриха веднага и централният нападател Чалов се размина на косъм от гола, след като пасът му дойде дълъг на метри от вратата.

По-силната игра в атака на Лудогорец през втората част си каза думата и в 66-ата минута гостите откриха резултата. Дълъг диагонален пас намери в наказателното поле Вандерсон, който свали топката на метри от вратата и Кешеру я заби под гредата за 0:1. Минути по-късно Марселиньо имаше шанс да вкара втори гол от фаул, но ударът мина над вратата. Радостта на Лудогорец обаче трая малко - в 76-ата минута лошо изнасяне позволи на ЦСКА да разиграе в наказателното поле на разградчани и Чалов отблизо мушна топката между краката на Пламен Илиев - 1:1. Последва втори гол на Чалов с глава, но той справедливо не бе зачетен заради засада. Докрая ЦСКА направи силен натиск в търсене на обрата, но разградчани оцеляха и си тръгнаха от Москва с точката.

ЦСКА Москва - Лудогорец 1:1

0:1 Кешеру 66
1:1 Чалов 76

ЦСКА: 35. Акинфеев, 2. Фернандеш, 98. Обляков, 20. Кучарев, 25. Бистрович, 62. Карпов, 78. Дивеев, 17. Сигурдсон, 8. Влашич, 23. Магнусон, 9. Чалов
Треньор: Виктор Гончаренко

Лудогорец: 23. Илиев, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 21. Григоре, 3. Недялков, 12. Анисе, 25. Баджи, 88. Вандерсон. 84. Марселиньо, 92. Лукоки, 28. Кешерю
Треньор: Станислав Генчев

Стадион:"ВЕБ Арена"
Съдия: Якуб Келет