Лудогорец отърва кожата , падна само с два гола от Интер

Италианският гранд не остави шанс на разградчани, Ериксен и Лукаку донесоха победата на "нерадзурите"

По света
21:50 - 20 Февруари 2020
5266
Лудогорец отърва кожата, падна само с два гола от Интер

Лудогорец загуби 0:2 от италианския гранд Интер в първи мач от елиминациите на Лига Европа. На пълния стадион в Разград българският шампион се държа до почивката, но през второто полувреме рухнаха след голове на Кристиан Ериксен и Румелу Лукаку от дузпа в продължението на мача. Разликата в класата на двата отбора се видя и фаворитът си опече победата без много да се напъва, с по-добра игра и повече рутина. Загубата на Лудогорец можеше и да е по-тежка, но на два пъти гредите помагаха на вратаря Пламен Илиев. Реваншът от 1/16-финалите, в който вече няма особена интрига, е след седмица в Милано.

СНИМКИ: LAP.BG

Това бе трети мач за Интер на българска земя в историята на евротурнирите, като в предишните два не стига до победата. През 1967 г. италианците гостуват в София на ЦСКА в полуфинал за КЕШ и стигат само до 1:1. През 1974 пък в турнира за Купата на УЕФА Етър прави 0:0 с "нерадзурите" във Велико Търново.

Интер очаквано не хвърли всички титуляри в Разград, предвид жестоката битка за титлата в италианското първенство. Все пак от звездните играчи на италианския гранд личаха имената на Кристиан Ериксен, Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес, а през втората част в игра се появи и Румелу Лукаку.

Лудогорец пък получи сериозен удар по атака - в часовете преди мача се разбра, че голмайсторът Клаудиу Кешеру няма да играе заради контузия. На негово място на върха на атаката започна полякът Якуб Швиерчок, но в хода на мача се видя, че липсата на Кешеру е огромна. Моментът за историята в този мач е, че за първи път в българския футбол се използва системата за видео арбитраж - ВАР.

Лудогорец влезе леко разконцентрирано и още във 2-ата минута можеше да допусне гол. Виктор Моузес центрира в наказателното поле на разградчани, където Лаутаро Мартинес стреля отбелизо, но топката бе отклонена в корнер от Георги Терзиев. В хода на полувремето Интер владееше повече топката, но командата на Павел Върба действаше добре организирано в своята половина и възможности на съперника.

За сметка на това обаче защитата на "нерадзурите" и вратарят Даниеле Падели нямаха почти никаква работа. Тимът на Конте наложи мощна преса и изобщо не даваше на Лудогорец да покаже обичайната си игра, с много подавания и бързи атаки. Аржентинската звезда в нападение Лаутаро Мартинес получи жълт картон, което ще му донесе наказание за реванша в Милано.

В 25-ата минута стана напечено пред вратата на Лудогорец след воле на Кристиан Ериксен отляво по диагонала, но се оказа, че преди центрирането на Виктор Моузес, нигериецът е в засада. Малко по-късно отново датският плеймейкър на Интер получи добра топка в наказателното поле, но вратарят Пламен Илиев излезе смело и му я отне под носа. 

След почивката Интер атаката в търсене на гол. В 50-ата минута гостите без малко да открият резултата. Алексис Санчес засече с пета ниско подаване и след рикошет топката удари лявата греда. Малко след това Лаутаро шутира мощно от около 25 метра, но топката профуча над вратата. При редките контри на Лудогорец имаше скорост, но липсваше завършващия удар. В 63-ата минута вратарят на домакините Пламен Илиев направи брилянтно спасяване след поредния удар на Ериксен и запазите нулевото равенство.

В 66-ата минута се наложи намесата на ВАР, след като Лудогорец имаше претенции за дузпа заради съмнения за игра с ръка на Д'Амброзио. Реферът Гранде обаче получи сигнал, че няма нарушение и играта продължи.

В 71-ата минута Интер все пак успя да пробие бетона на разградчани. След добра комбинация пред наказателното поле Ериксен фронтално от 14-15 метра простреля Илиев за 0:1. Това бе първи гол за новото попълнение на "нерадзурите". Секунди по-късно отново Ериксен разтресе горната греда с мощна тупалка от около 25 метра.

До края на мача треньорът на Лудогорец Павел Върба направи смени в търсене на изравнителен гол, но италианската защита действаше безгрешно. В продължението на мача Абел Анисе игра с ръка в наказателното поле и след намесата на ВАР реферът Гранде отсъди дузпа. Зад топката застана Лукаку, който хладнокръвно оформи крайния резултат - 2:0 за Интер.

Лудогорец - Интер 0:2

0:1 Ериксен 71
0:2 Лукаку 90+4 (дузпа)

Лудогорец: 23. Пл. Илиев, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 21. Григоре, 3. Недялков, 18. Дяков (к), 12. Анисе, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 95. Каули Оливейра, 10. Швиерчок
Треньор: Павел Върба

Интер: 27. Падели, 2. Годин, 8. Весино, 11. Моузес, 13. Ранокия (к), 20. Валеро, 24. Ериксен, 33. Д'Амброзио, 34. Бираги, 7. Алексис Санчес, 10. Лаутаро Мартинес
Треньор: Антонио Конте

Жълти картони: Григоре, Вандерсон, Чибота, Анисе (Лудогорец); Мартинес (Интер)

Стадион: „Хювефарма Арена“, Разград
Съдия: Карлос дел Серо Гранде (Испания)