Лудогорец отговори на "моряците": Кой избяга от час?

Разградчани реагираха в мига, в който разбраха, че Черно море ще подаде жалба срещу съдийството

Спорт
14:22 - 20 Февруари 2024
1667
Лудогорец отговори на "моряците": Кой избяга от час?

Лудогорец излезе с позиция, след като Черно море обяви, че ще пусне официална жалба срещу главния съдия Волен Чинков и ВАР реферите Георги Кабаков и Мартин Маргаритов, които ръководиха дербито между двата тима.

В декларацията се казва, че на 12-ти февруари треньорският щаб на "орлите" е присъствал на онлайн семинар, на който са били представени спорни ситуации от съдийско естество, като най-много е акцентирано на дузпите и червените картони.

Лудогорец определи като "нелепа" жалбата на Черно море. Припомняме, че след двубоя между двата тима в Разград на 12-ти март 2023 г. отново имаше напрежение. Тогава "орлите" стигнаха до късен обрат, за да спечелят с 3:2.

Ето какво се казва в позицията на Лудогорец:

"Кой избяга от час?

На 12 февруари 2024 г. в 18,30 ч. треньорският щаб на Лудогорец - Георги Дерменджиев, Тодор Живондов, Светослав Дяков, както и старши-треньорът на Лудогорец II Захари Сираков и асистентът му Емил Иванов, присъстваха на ОНЛАЙН семинар, на който им бяха презентирани спорни ситуации от съдийско естество, като най-много е акцентирано на дузпите и червените картони. Бе детайлно разяснено как експертите в областта ги тълкуват. А експертите не бяха кои да е. Семинарът премина под егидата на заместник-председателя на Съдийската комисия на УЕФА Карлос Веласко и с участието на председателя на Съдийската комисия на БФС Давид Борбалан.

По информация на Лудогорец от 34 поканени треньори от Първа и Втора лига в България са присъствали единствено Константин Мирчев Локо (Пд), Александър Тунчев (Арда), Николай Митов (Монтана) и Райко Якимов, от чийто профил вероятно е наблюдавал треньорският щаб на Левски.

За избягалите от час молим Съдийската комисия да повтори онлайн семинара! Така значително ще се намали броят на нелепите жалби и декларации, които ще ни залеят в предстоящия полусезон. Вече прочетохме една такава."