Лудогорец отива на реванш с гол преднина и чиста мрежа

Разградчани сразиха Андерлехт с 1:0 у дома

Спорт
00:00 - 17 Февруари 2023
5088
Лудогорец отива на реванш с гол преднина и чиста мрежа

Шампионът Лудогорец победи с 1:0 белгийския Андерлехт в първия мач от сблъсъка между двата отбора от плейофния кръг на елиминациите на Лигата на конференциите. "Орлите" стигнаха до успеха с ранен гол на Игор Тиаго в началото на срещата. 

Като цяло разградчани трябва да бъдат повече от доволни резултата, тъй като гостите имаха инициативата през по-голямата част от срещата, но българите успяха да запазят аванса си, с което да вземат важна преднина преди реванша в Белгия след седмицата.

Наставникът на "орлите" Анте Шимунджа постави на вратата Серджио Падт, а пред него в защита Аслак Фон Витри, Игор Пластун, Франко Русо и Дени Групер. В халфовата линия Шоу, Нонато и Педро Нареси. В предни позиции бе Игор Тиаго, подпомаган по фланговете от Кирил Десподов и Бърнард Текпетей.

В първите минути на мача на два пъти Игор Тиаго излезе зад защитата на Андерлехт, но и при двете ситуации първо, че бразилецът не успя да преодолее вратаря, второ че и след отиграването на ситуациите бе вдигана засада от страничния съдия.

В деветата минута обаче нападателят откри резултата за Лудогорец. Кирил Десподов подаде меко към Тиаго в наказателното поле и бразилецът засече с глава във вратата за 1:0.

В продължението на първата част Андерлехт удари греда. Дрейер бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля, но стълбът спаси вратата на Падт.

Втората част започна равностойно, като и двата тима имаха по няколко добри атаки, които обаче не доведоха до точни завършващи удари.

В 67-ата минута Десподов се измъкна зад защитата сам срещу вратаря, но прати топката в тялото му.

Страничният съдия вдигна флагът за засада, но повторенията показаха, че капитанът на националния отбор бе по-скоро в редовна позиция, така че ако бе отбелязал, попадението щеше да бъде зачетено.

В 85-ата минута гостите направиха много голям пропуск. Русо пропусна една дълга топка и позволи на Бенито Раман да остане очи в очи с Падт, но стражът спаси с крак и опази вратата си.