Лудогорец попиля Астана, гарантира си мачове с Аякс

При най-лошия сценарий разградчани ще играят в групите на Лигата на конференциите

Топ
23:00 - 17 Август 2023
6631
Лудогорец попиля Астана, гарантира си мачове с Аякс

Лудогорец се класира за плейофите на Лига Европа, след като разби с 5:1 Астана в мача реванш от третия квалификационен кръг на надпреварата. След като бяха загубили с 1:2 преди седмица в Казахстан, днес “орлите” се върнаха по отличен начин в мача и с общ резултат 6:3 продължават напред, където ще срещнат гранда Аякс за влизане в групите на втория по сила турнир на Стария континент.

Успехът днес също така означава, че Лудогорец за осма поредна година ще участва в групова фаза на евротурнир. Дори и да отпадне от нидерландците, разградчани ще играят в груповата фаза на Лигата на конференциите.

По два гола за успеха отбелязаха Бърнард Текпетей и Якуб Пьотровски, а един гол добави Кирил Десподов. За гостите резултатът бе изравнил Дембо Дарбо.

Наставникът на разградчани Ивайло Петев заложи на вратата на Симон Слуга, вместо невъзстановения напълно Серджио Падт. Пред него действаха Марсел Хайстер, Ноа Сонко Сундберг, Оливие Вердон и Аслак Фон Витри. В халфовата линия бяха Якуб Пьотровски, Иван Йорданов и Клод Гонсалвеш. По крилата бяха Кирил Десподов и Бърнард Текпетей, а на върха на атаката - Руан Секо.