Лудогорец превзе върха

Разградчани спечелиха минимално срещу новака Крумовград

Спорт
17:33 - 05 Ноември 2023
2961
Лудогорец превзе върха

Лудогорец победи с 1:0 Крумовград в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение отбеляза Квадво Дуа в 16-ата минута.

“Орлите” показаха малка част от потенциала си, като не демонстрираха възможностите си в предни позиции, но направиха достатъчно, за да вземат три точки.

Гостите от своя страна се държаха равностойно в отделни моменти на мача, но нямаха капацитета да си тръгнат с нешо повече от Разград.

С успеха си днес Лудогорец се изкачи на върха на класирането за първи път през сезона. Играчите на Георги Дерменджиев събраха 33 точки и изпревариха с една ЦСКА - София, Черно море и Локомотив (Пловдив), които са с по 32. Крумовград от своя страна остава с 18 точки на 11-а позиция.

Домакините откриха резултата в 16-ата минута, когато Спас Делев намери с глава на празна врата Дуа, който от непосредствена близост и да искаше, нямаше как да сбърка. Първоначално голът бе отменен заради засада, но след преглед от ВАР попадението бе зачетено.

До края на първата част не се стигна до нови попадения, а и опасностите пред двете врати на практика липсваха, така че логично други голове не паднаха.