Лудогорец прибра огромна сума за Тиаго, а днес играе със Сервет

Европоходът на разградчани продължава в Лигата на конференциите

Спорт
11:21 - 15 Февруари 2024
1578
Лудогорец прибра огромна сума за Тиаго, а днес играе със Сервет

Лудогорец продължава своя европоход в Лигата на конференциите с първия двубой с швейцарския Сервет от плейофния етап в елиминационната фаза на турнира. Двубоят Сервет – Лудогорец в Женева е днес от 22:00 часа на „Стад дьо Женев“.

Лудогорец завърши на 2-ро място в своята група в Лигата на конференциите, където бяха още отборите на Фенербахче, Нордселанд и Спартак Търнава, и по този начин българският шампион се класира за предварителния кръг в елиминациите на турнира.

Докато при Сервет ситуацията е различна, тъй като швейцарският тим завърши на 3-то място в своята група в Лига Европа и по този начин сега продължава към Лигата на конференциите. Тимът от Женева бе в една група със Славия Прага, Рома и Шериф Тираспол, в която успя да спечели 5 точки.

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев няма да може да разчита на тримата трайно контузени футболисти в състава си в лицето на Антон Недялков, Иван Йорданов и Марсел Хайстер. За сметка на това, обаче се очаква в състава да се завърне Клод Гонсалвеш, който пропусна двубоя за Суперкупата на България с ЦСКА 1948, спечелен от „орлите“ след изпълнение на дузпи.

Акцентът в този двубой ще падне върху нападателя на Лудогорец Квадво Дуа, който е преминал през тима на Сервет и познава отлично обстановката тима. 26-годишният швейцарец получи контузия още в началото на своя период в България, но след като се възстанови, намери формата си, като вкара 5 гола в 14 мача във всички турнири. По време на подготовката на „орлите“ Дуа успя да се разпише на три пъти в четирите срещи, в които взе участие.

През зимния трансферен прозорец Сервет пък се раздели с основния си реализатор – Крис Бедиа, който бе продаден в Унион Берлин, а наставникът на домакините Рене Вайлер, няма да може да разчита на три от новите си зимни попълнения - Омар Рекик, Такума Наширума и Басиро Ндиайе.

В последните години Лудогорец показа, че е доста добър играч на трансферния пазар, продавайки своите футболисти за изключително високи цени по българските стандарти.

Един от последните бомбастични трансфери на „орлите“ бе продажбата на Игор Тиаго в белгийския Клуб Брюж за сумата от 7,9 милиона евро.

Бразилският голмайстор остана в Брюж само един сезон, тъй като Брентфорд купи футболиста през зимния трансферен прозорец за цели 33 милиона евро, като футболистът ще премине при лондончани през лятото.

Така той ще се превърне в най-скъпият входящ трансфер в историята на клуба (предишният рекорд се държи от трансфера на Нейтън Колинс от Уулвърхемптън за 26.85 млн. евро).

От сделката между Брентфорд и Брюж ще спечели и Лудогорец, който си е запазил 12,5% от правата върху футболиста.

По този начин, в касата на Лудогорец ще влязат 4 125 000 евро от общата сума, която ще вземе Брюж, което означава, че разградчани ще получат общо 12 025 000 евро за Игор Тиаго, който бе купен от Крузейро за 1,32 млн. евро.

Така Лудогорец е на печалба от 10 705 000 евро за Игор Тиаго, който прекара в Разград година и половина между февруари 2022 и юли 2023 г. В това време той изигра 55 мача за „орлите“, в които вкара 21 гола и добави 11 асистенции.