Лудогорец с важен обрат срещу Септември

Тимът на Анте Шимунджа заема второ място в класирането с 35 точки, две по-малко от лидера ЦСКА

Спорт
20:02 - 30 Октомври 2022
2035
Лудогорец с важен обрат срещу Септември

Лудогорец постигна домакинска победа с 3:1 срещу Септември в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Разградчани изоставаха в резултата след гол от дузпа на Асен Чандъров, но направиха обрат с попадения на Матиас Тисера, Оливие Вердон от дузпа и Мануел Шоу.

Победата е четвърта поредна в шампионата за Лудогорец и с нея тимът на Анте Шимунджа заема второ място в класирането с 35 точки, две по-малко от лидера ЦСКА София, но и мач по-малко.

Лудогорец трудно се настрои за мача от вътрешното първенство след евробитката с Бетис преди три дни и тимът изпитваше сериозни трудности през първото полувреме.

Гостите от София поведоха в 16-а минута от дузпа, реализирана от капитана Асен Чандъров. Наказателният удар бе отсъден занарушение на Дани Групер срещу Мартин Петков.

В 22-а минута контраатака на Септември едва не завърши с втори гол, но вратарят Серджио Падт парира удара на Мартин Петков.

Постепенно Лудогорец упражни натиск и в 36-а минута топката влезе в мрежата на Септември, но попадението бе отменено заради засада на Тисера.

Три минути по-късно разградчани изравниха със спорен гол на Матиас Тисера. Аржентинецът натисна в гръб защитника на гостите Илия Миланов, след което с хубав шут вкара топката във вратата. Съдията преразгледа ситуацията, но зачете попадението, въпреки протестите на септемврийци за нарушение в атака.

Шест минути след почивката Лудогорец направи пълен обрат след точно изпълнена дузпа от Оливие Вердон. Наказателният удар бе отсъден за съприкосновение между Тиреса и Асен Георгиев. Ситуацията дълго бе разглеждана от ВАР арбитрите и в крайна сметка Георги Иванов посочи бялата точка.

Лудогорец уби интригата в мача в 62-а минута, когато след центриране на Спас Делев от корнер Мануел Шоу отклони топката в мрежата за 3:1.