Лудогорец се изгаври с Левски в Разград

Това е най-голямата победа на шампионите срещу този съперник - 5:1

Футбол
21:46 - 03 Април 2024
8026
Лудогорец се изгаври с Левски в Разград

Лудогорец записаха девети пореден успех, след като в 27-ия кръг срази с историческото 5:1 гостуващия Левски София на „Хювефарма Арена“. Това е и най-разгромната победа, която Лудогорец е нанасял над този съперник в исторически план.

Руан Крус даде преднина на „орлите“ с гол в третата минута, а фантастично нападение между Патрик Мислович и Марин Петков в 15-ата неутрализира аванса на Лудогорец и Левски изравни.

През второто полувреме обаче домакините демонстрираха цялото си изобилие от класа и потенциал, особено в предни позиции. Георги Терзиев, който замени контузилия се Аслак Фон Витри, отново поведе Лудогорец напред в 47-ата, а Якуб Пьотровски направи 3:1 девет след това. Асистенция от поляка към Квадво Дуа в 63-ата за 4:1 в Разград, а в добавеното време Кайо Видали донесе поредните три точки в лудогорския актив.

Победата направи така, че авансът на Лудогорец на върха вече е шест точки пред втория ЦСКА. „Орлите“ са с 63 точки, докато „червените“ са с 57 след поражението с 1:2 от Локомотив Пловдив в междинния кръг. Отделно на това, разградчани са и с мач пасив спрямо отбора, ръководен от Нестор Ел Маестро, в пряката им борба за златните медали в efbet Лига. Левски остава четвърти с 51 пункта, на точка пред Локомотив Пловдив. Трети е Черно море с 55.