Лудогорец се сгромоляса в Казахстан

Разградчани допуснаха обрат срещу Астана, паднаха с 1:2

Спорт
19:00 - 08 Август 2023
4909
Лудогорец се сгромоляса в Казахстан

Лудогорец продължи с лошото си представяне в евротурнирите през този сезон след поражение с 1:2 при гостуването си на Астана в първи мач от трети квалификационен кръг на Лига Европа.

По подобие на квалификационните кръгове в Шампионската лига срещу Балкани и Олимпия и днес разградчани се представиха кошмарно в отбрана и казахстанският шампион имаше куп голови положения. Повечето от тях дойдоха след груби грешки на Франко Русо, който незнайно защо, остана на терена през целия двубой. Но и неговите съотборници в защита и халфовата линия не показаха нужното за претенциите на "орлите" ниво.

Наставникът на българския тим Ивайло Петев заложи на схема 3-4-3. Сред титулярите стартира ново попълнение Сонко Сундберг, който бе един от тримата централни защитници заедно с Русо и Вердон. Атаката поведе Руан Секо за сметка на Тисера, а по-крилата му партнираха Десподов и Текпетей. В халфовата линия разградчани започнаха с Фон Витри, Пьотровски, Гонзалвеш и Хайстер.

"Орлите" поведоха в резултата в 34-ата минута с гол на новото си попълнение Ноа Сонко Сундберг. Шест минути след това обаче Жарко Томашевич изравни, а в началото на второто полувреме Александър Марочкин вкара втория гол за Астана.

Ако успеят да отстранят казахстанците, "орлите" ще се играят плейоф за влизане в групите на втория по сила европейски клубен турнир срещу нидерландския гранд Аякс.

При неуспех срещу Астана разградчани ще се изправят срещу Валмиера или албанския Партизани в плейоф за групите на Лигата на конференциите.

Реваншът от третия квалификационен кръг на Лига Европа е на 17 август в Разград.