Лудогорец шампион за 12-и пореден път

В дерби на Националния стадион "Васил Левски" ЦСКА победи с 2:0 Левски

У нас
21:00 - 07 Юни 2023
3915
Лудогорец шампион за 12-и пореден път

Лудогорец стана шампион за 12-а поредна година в efbet лига. Развръзката във футболния ни шампионат дойде тази вечер, когато по едно и също време се играха двата мача с основно значение за новия първенец на страната.

Разградчани трябваше задължително да бият Черно море на стадион "Тича", за да са сигурни в успеха си, тъй като имаха аванс от една точка спрямо ЦСКА-София, който игра поредното си дерби с "Левски" в последния кръг.

Възпитаниците на Ивайло Петев стигнаха до успех с 1:0 над Черно море във Варна. Единственото попадение падна в 50-ата мин, когато след центриране на Кирил Десподов от корнер, Матиас Тисера се разписа във вратата на "моряците". Варненци пропуснаха отлична възможност за гол в продължението. малко преди това гостите останаха с човек по-малко заради черне картон на Клод Гонсалвеш.

По същото време в столицата "армейците" биха вечния си съперник с 2:0. Попаденията бяха дело на Тобиас Хайнц и Дюкенс Назон.

Награждаването на Лудогорец не се състоя във Варна, а ще стане на стадиона на разградчани, които искат да отпразнуват успеха със своите фенове.

В последния кръг на шампионата ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив завършиха при резултат 0:0 в Бистрица. ЦСКА 1948 зае третата позиция и ще играе в Европа.

В дерби на Националния стадион "Васил Левски" ЦСКА победи с 2:0 Левски. "Червените" играха по-добре. Тобиас Хайнц (36') и Дюкенс Назон (61') реализираха за "армейците". Турицов от ЦСКА и Сундберг от Левски получиха червени картони в края на срещата.

ЦСКА завършва кампанията втори със само точка по-малко от върха в таблицата. Левски стана 4-и и ще играе бараж за евроквота срещу Арда Кърджали.