Лудогорец ще довършва започнатото в Азербайджан

Разградчани посрещат Карабах в Шампионската лига

Спорт
11:22 - 13 Август 2024
683
Лудогорец ще довършва започнатото в Азербайджан

Отборът на Лудогорец посреща състава на Карабах от Азербайджан в мач-реванш от квалификациите на Шампионска лига на Европа по футбол.

Мачът в Разград е днес от 21:00 часа.

Миналата седмица в първия мач между българския и азербайджанския шампион Лудогорец победи с 2:1 като гост.

Разградчани направиха впечатляващ старт на сезона с пет победи от седем мача до сега във всички турнири. Интересното е, че в началото имаха много здрава защита – допуснаха само два гола в първите четири срещи.

Но сега са в серия от 3 двубоя без чиста мрежа. В същото време Лудогорец отбеляза 7 попадения в предишните два мача.
Играчите на Георги Дерменджиев ще са отпочинали, след като техният мач от последния кръг от българското футболно първенство беше отложен.

Карабах пропусна първия квалификационен кръг на Шампионската лига, така че изигра само пет мача този сезон. Шампионите на Азербайджан бяха впечатляващи и в началото на сезона записаха четири победи в петте срещи. Като единственият случай, в който не победиха, беше именно загубата им у дома от Лудогорец преди седмица.

Интересното е, че това беше и единствения мач, в който Карабах вкара по-малко от два гола. Така че очевидно имат сериозен атакуващ потенциал. Това се видя и в първия кръг от новия сезон в първенството на Азербайджан, игран през уикенда – 3:0 срещу Капаз.