Лудогорец връща Херо за треньор

Стойчо Стоев е пътник, ако не класира Разград в Лига Европа

У нас
15:34 - 18 Юли 2019
2507
Лудогорец връща Херо за треньор

Отпадането на Лудогорец от Шампионската лига постави треньора Стойчо Стоев на пангара. Според последните слухове в Разград вече се умуват варианти за негов заместник. Първата идея на боса Кирил Домусчиев е да върне начело Димитър Димитров - Херо, научи Lupa.bg.

60-годишният бургазлия донесе титлата на Лудогорец шампион през сезон 2017/18 и направи достойно представяне в групите на Лига Европа. Вчера Херо бе на трибуните на "Лудогорец Арена" и изгледа загубата на разградчани с 2:3 от унгарския Ференцварош.

Сред другите варианти е бившият треньор на Ботев Пловдив Николай Киров – Белия, чийто стил на игра се понрави на футболните хора. Той бе спряган за Разград още през миналата година. Твърди се, че на линия бил и бившият треньор Георги Дерменджиев, при който Лудогорец записа най-силните си моменти в Европа.

Във футболните среди плъзна горещият слух, че Домусчиев умува да покани за треньор Любослав Пенев. Ел Голеадор склонен да изслуша всяка оферта, понеже го е закъсал с дългове. Знае се, че в момента частен съдебен изпълнител разпродава негово имущество по морето за 1 млн. лева.

Със сигурност Лудогорец може да го изкуши с тлъста заплата, но пък така Ел Голеадор ще стане черен в очите на цесекарите, за които Разград е враг №1 след Левски. Трудно е да се повярва на този брак по сметка, тъй като се знае, че Любо Пенев и Кирил Домусчиев са в люта вражда. Именно Домусчиев даде тон за оставката на Любо като национален селекционер преди близо пет години.

Все пак има вероятност Стойчо Стоев да се спаси от уволнение, чува се още от Делиормана. За тази цел обаче треньорът трябва да класира Лудогорец в групите на Лига Европа. В противен случай е сигурен пътник.

Във втория квалификационен кръг на Лига Европа разградчани срещат исландския шампион Влаур. Всеобщите очаквания са командата на Стойчо Стоев да няма проблеми срещу далеч по-скромния си съперник.

Снимка: Lap.bg