Лудогорец взе наш национал от Швейцария

Георги Русев е гласен за заместник на Текпетей

Спорт
19:37 - 14 Август 2024
748
Лудогорец взе наш национал от Швейцария

Нов входящ трансфер реализира Лудогорец, обявиха от клуба на официалната си страница. Тринадесеткратните шампиони привлякоха под наем българския национал Георги Русев.
Крилото идва от швейцарския Сион, с който през пролетта постигна промоция в елитната Супер Лига.

В договора между страните има и опция за закупуването на Русев след изтичане на наема. Националът, който в България игра за Септември и ЦСКА 1948, мина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете и в сряда ще проведе първа тренировка с новия си отбор в Разград.

За Русев това беше най-добрият ход, предвид факта, че от началото на новия сезон в Швейцария е записал едва 18 минути с екипа на тима си.

"Изключително съм радостен, че имам възможността да играя в най-успешния клуб в България през последните години", бе първият коментар на Георги Русев. "Надявам се по възможно най-бързия начин да успея да се адаптирам в Лудогорец и да помогна на отбора за постигане на целите до края на сезона", допълни крилото.

За седем месеца с екипа на Сион Русев изигра 16 мача, като отбеляза 3 гола.

Роденият на 2-и юли 1998-а година в Стара Загора футболист в последните години е редовна част и от селекцията на националния отбор. Той има 17 мача и 1 гол за България, разписвайки се при 2:2 като гост на Сърбия през ноември 2023-а година на стадиона в Лесковац.

Георги Русев реално следва пътя на доста български национали, които излязоха в чужбина от други отбори, но се прибраха в Лудогорец. Такива примери бяха Кирил Десподов и Антон Недялков. За пристигането му в Разград де знаеше още вчера, след като някои сайтове съобщиха за подобна опция. Той ще бъде заявен в УЕФА и разградчани ще могат да го използват в турнира Лига Европа, където приемат на 22-и този месец молдовския Петрокуб (Хънчещ).

Привличането му при шампионите стана особено наложително, след като ганайското крило Бърнард Текпетей беше контузен много тежко в първия мач между Карабах и Лудогорец (Разград), завършил 1:2 на 6-и август.