Лудост! Реал Мадрид хвърля €1 млрд. за Мбапе!

Въпросната сума включва очакваните заплати на французина за период от четири сезона

Спорт
16:26 - 21 Декември 2022
3371
Лудост! Реал Мадрид хвърля €1 млрд. за Мбапе!

Впечатляващото представяне на Килиан Мбапе на изминалото Световно първенство е накарало Реал Мадрид да обмисли нов опит да го привлече, твърди “Гадзето дело спорт”. Испанският клуб даже бил готов да пръсне “космическите” 1 млрд. евро, за да осъществи такъв трансфер.

Въпросната сума включва очакваните заплати на французина за период от четири сезона - общо около 630 млн. евро. 150 млн. евро ще бъдат заделени за самото привличане, което общо прави близо 800 млн. евро. Със сигурност ще трябват още доста пари за комисионни, заради което на “Бернабеу” грубо изчисляват, че трябва да отделят цял милиард.

Мбапе вече имаше договорка за свободен трансфер в Реал преди началото на сезона, но се отметна и парафира нов контракт с Пари Сен Жермен. Въпросното ново споразумение е до лятото на 2024 година с опция за още 12 месеца.

Европейският клубен шампион се надява, че през идното лято на 2023 година голмайсторът на Мондиала ще се замисли дали да не напусне Лига 1, тъй като ще му остава година от договора.