Луис Енрике води куп "незвездни" играчи

От днес испанецът поема кормилото на ПСЖ

Спорт
15:51 - 05 Юли 2023
2583
Луис Енрике води куп "незвездни" играчи

ПСЖ ще представи днес новия си треньор Луис Енрике, след като във вторник вечерта най-после официално се раздели с досегашния Кристоф Галтие.

Специалистът си има огромни проблеми и извън това, че няма работа във футбола - разследват го за расизъм и го заплашва дори ефективна присъда.

Енрике вече е начертал план за действие на трансферния пазар, като цел №1 остава за след лятото - да се разговаря с Килиан Мбапе за това да остане в ПСЖ и след края на настоящия му договор на 30 юни 2024-а. Сега приоритетите са други, според новата стратегия на клуба да не прави звездна селекция, а да сглоби (най-после) отбор от точните играчи по постове.

В списъка на Енрике суперзвезди липсват. Няма да е евтин, но със сигурност няма нищо общо с бомбастичните сделки за Неймар, Мбапе, Меси и т.н., от последните трансферни прозорци.

Практически договорен е бранителят Люка Ернандес от Байерн, който ще струва 45 милиона евро. Френският национал никога не е играл в Лига 1 в родината си, израснал е в школата на Атлетико (Мадрид).

Но пък е роден в Марсилия и заклет фен на този отбор - върл враг на ПСЖ, което отсега настрои феновете срещу трансфера.

Мануел Угарте от Спортинг (Лисабон) ще дойде за 60 милиона евро. Полузащитникът, който може да играе и като десен бранител, е от Уругвай и е само на 22 години.

Договорен принципно е и Кан Ин Ли от Майорка - корейско крило. ПСЖ ще плати за него 22 милиона евро.

А две от най-популярните имена в списъка - Марко Асенсио (Реал) и Милан Шкриняр (Интер) ще подпишат без трансферни суми, тъй като договорите им с грандовете от Испания и Италия изтекоха.

Също без пари идва и 19-годишният суперталант Че Ндур от Бенфика, който е от сенегалски произход но играе за младежкия тим на Италия.

Последните двама, искани от Енрике, са още в процес на преговори и към тях има интерес от други сериозни клубове на континента.

Халфът Габри Вейга (21 г.) от Селта ще струва около 50 милиона евро, но го искат още Челси, Ливърпул и Байерн. А за нападателя Рандал Коло Муани е приготвена най-голямата трансферна сума - 80 милиона евро.

24-годишният футболист на френския национален отбор и Айнтрахт е близък приятел на Килиан Мбапе

Двамата са тръгнали от почти съседни улици на парижкото предградие Бонди, и това е предпочитаният партньор за новия сезон на Мпабе в атаката.