Луис Суарес: Преминах в Атлетико, за да си отмъстя на Барселона

Пия по три хапчета и ми бият инжекция преди всеки мач, призна легендарният уругвайски нападател

Спорт
14:45 - 05 Декември 2023
2491
Луис Суарес: Преминах в Атлетико, за да си отмъстя на Барселона

Един от големите уругвайски футболисти на нашето съвремие - Луис Суарес, вече сериозна се замисля за прекратяване на кариерата си. Южноамериканецът призна, че дори не може да ходи нормално без лекарства и инжекции.

"В деня преди всеки мач трябва да пия три хапчета и няколко часа преди това ми се слага инжекция. Ако не го направя, не мога да играя. Трябва да мисля за факта, че

след пет години може дори да не мога да играя футбол с приятелите си. Истината е, че първите ми стъпки всяка сутрин са много, много болезнени.

Всеки, който ме види, си мисли, че е невъзможно да играя футбол. Синът ми непрекъснато ме вика да играя и просто не мога", каза Суарес.

Луис прекара 2023 г. в Гремио, за който отбеляза 24 гола и записа 17 асистенции в 52 мача.

Това са голям брой срещи за централния нападател, който ще навърши 37 години през януари 2024 г.

Според някои слухове Суарес може да продължи кариерата си в Интер Маями и така да играе отново с Лионел Меси, като изглежда, че това може да е последният клуб в кариерата му.

Няма клуб, в който Суарес е играл, без да остави голяма следа. Започва кариерата си в Насионал, а като млад футболист се мести в Нидерландия, където играе за Грьонинген и Аякс.

След три години и половина в Амстердам, Ливърпул плати 26,5 милиона евро за него, а през 2014 г. той напусна клуба и премина в Барселона с трансфер на стойност 81,7 милиона.

След шест сезона в Барселона, той изигра два в Атлетико Мадрид, завръщайки се в Насионал за половин сезон, преди да прекара цялата 2023 г. в Гремио.

Суарес признава, че раздялата с каталунците е била много болезнена. За клуба от "Камп Ноу той изигра 283 мача, вкара 195 гола и направи 113 асистенции.

През лятото на 2020 г. отиде в Атлетико Мадрид и веднага след това стана шампион на Испания с "дюшекчиите".

"Вътрешното ми чувство ми подсказа да отида в Атлетико. По този начин си отмъстих на Барселона и показах на всички в Ла Лига, че Суарес все още е тук", заяви голаджията.