Лукаку не спира да вкарва, Рома без грижи срещу пражкия Славия

Римските вълци на Специалния записаха нова чиста мрежа в Европа

Спорт
11:28 - 27 Октомври 2023
2067
Лукаку не спира да вкарва, Рома без грижи срещу пражкия Славия

Рома излезе еднолично на върха в Група G на Лига Европа, след като победи Славия Прага у дома с 2:0 в среща от третия кръг и така събра 9 точки срещу 6 за чехите. Едоардо Бове и Ромелу Лукаку донесоха победата за тима на Жозе Моуриньо, а и двете асистенции бяха дело на Стефан Ел Шаарауи.

На „Олимпико“ Рома се нуждаеше от по-малко от 60 секунди, за да разпечата вратата на гостите от Прага. Стефан Ел Шаарауи пусна топката към Едоардо Бове, който намери пространство за изстрел от на границата на наказателното поле и отбеляза красив гол, пращайки топката в горния десен ъгъл!

В 17-ата минута Фараона показа страхотен поглед върху играта и подаде на Ромелу Лукаку. Оставен с топка в крака в наказателното поле, белгиецът не прости на Славия Прага и хладнокръвно вкара своя гол №8 в 10-ия си мач във всички турнири дотук през сезона.

Гостите можеха да върнат гол до края на първата част, но удар на Мик ван Бюрен в 39-ата минута не изненада Миле Свилар, който спаси.

Между 60-ата и 63-ата минута хората на Жозе Моуриньо имаха нов шанс за гол, но с пропуски се отчетоха Лукаку и Ел Шааруи, докато шут на Иван Шранц в 64-ата минута бе неточен.

До края на двубоя повече голове не паднаха и по този начин Рома продължава да върви уверено към елиминациите в Лига Европа.