Лукарски разби Капон: Москов разкри, че тефтерът й е пълен с фенове-менте

Новини
14:22 - 14 Април 2021
8494
Лукарски разби Капон: Москов разкри, че тефтерът й е пълен с фенове-менте

Заканата на шефката на ЕНП Мария Капон, че няма да даде на ГЕРБ да диша в новия парламент, провокира неприятни спомени от времето на Реформаторския блок на екслидера на СДС Божидар Лукарски. С не особено кавалерски тон, бившият министър извади от миналото неприятна и доста шокираща случка, която разказа в детайли на профила си във фейсбук.

Доста саркастично, Лукарски даде да се разбере, че именитата пловдивчанка не е следвала твърде принципна линия в политиката и не е редно да прекалява с обещанията.       

Бившият син лидер разкри как при заформянето на Реформаторския блок, Петър Москов разкрил, че част от симпатизантите на Капон се оказали хора, които или нямали представа, че тя е техен фаворит, или записаните телефонни номера не съществували.

Ето и разказът на Лукарски:

"Чета в пресата, че нямало да даде на ГЕРБ да дишат в този парламент. Странно нещо са превратностите на политическия живот! Спомням си госпожа Капон как обикаляше всички партии от десния политически спектър, с желание за коалиционно присъствие нейде там, заедно с оглавяваната от нея Европейска народна партия. Изживяваше се като горд член на ЕНП, даже, ако не ме лъже паметта на някакви избори беше коалиционен партньор на ГЕРБ.

На мен лично, когато се съставяне Реформаторския блок, ми обясняваш какви десни ценности изповядва и размахваше едни вафладжийски тефтери с имена и телефони на 40 000 членове и симпатизанти на нейната партия. Един вид - каква електорална тежест има! Спомням си обаче една случка с Петър Москов.

Взима същите тези тефтери и почва на спикър пред нея да набира имената по ред! Първите няколко - "няма връзка с този номер" или "абонат с този номер не съществува"! Първият, който вдига, казва нещо от типа, че не иска да го занимават, не знае за какво става дума и една цветиста попържня за изпроводяк! Женицата Капон почти се разплаква! Но от утре ще мачка в Народното събрание! От името на откровено лява формация. Явно десните "исконни" ценности са отстъпили пред вярата в непроверените вафладжийски тефтери! Доста показателен пример какви хора ни очакват в този парламент...

Ироничен, по повод думите на Капон, бе  политологът Стойчо Стойчев. След хитовата реплика, доцентът написа:  "Горкичките! Който е в състояние да диша след короната, ще го удуши капоната", присмя се колоритният доцент.