Луна , луда ли си?! Агент на ДС издига лустриращата Йорданова за президент

Политика
14:45 - 26 Октомври 2021
12548
Луна, луда ли си?! Агент на ДС издига лустриращата Йорданова за президент

Певицата и кандидатка за президент Луна Йорданова шашна зрителите на БНТ в поредния телевизионен диспут, от който стана ясно, че е написала писмо с обръщение "Скъпи Джо" до американския президент Джоузеф Байдън с искане да й помогне, ако стане държавен глава, да върне властта на народа от комунистическата върхушка. В ефир тя обяви и Бойко Борисов, и Румен Радев за комунисти и за пореден път призова за лустрация. Справка на Lupa.bg обаче разкри, че Луна явно не познава добре нито пипалата на бившата Държавна сигурност, нито собствения си Инициативен комитет, издигнал я за държавен глава, защото в него лъсна... именно агент на ДС.

Става въпрос за съпругът на нейната кандидат-вицепрезидентка Иглена Илиева - Николай Илиев, който лъсва с картонче в регистрите на "Бивол" като собственик на куп фирми в сферата на туризма. "Червената" лампичка светва в базаданните за "Коникс травъл", чийто управител и до днес е той, въпреки че компанията не развива дейност. До 2019 г. той държи и известната хижа "Звездица" на Витоша чрез друго дружество, но заслонът е затворен принудително от КЗП заради неизпълнение на предписанията, издадени от държавния орган. 

В момента Илиев развива основната си дейност на пъпа на София чрез известен ресторант на ул. "Шести септември", а жена му е съдружник в няколко фирми на един и същи адрес в столицата. 

Луна призовава за приемане на закон за лустрацията от години и пред камерите отново заяви, че 77 години комунистите у нас грабели благата на страната, а народът се стопил до едва 6 милиона именно заради наследниците на тоталитарния режим, които според нея продължавали да са на власт. В същото време Илиев с ДС-картончето е и в Инициативния комитет по издигането й за "Дондуков" 2. 

Тя втрещи зрителите на предизборния дебат в обществената медия със заканата:

"Когато ме изберете на 14-и ноември, точно на 15-и се качвам на самолета, знам къде да отида, визата ми е готова. Парите стоят с имена, с банкови сметки, с офшорни истории, за които цяла България знае. А къде стоят - на бюрото на Байдън. Писмо съм написала още вчера, утре ще бъде изпратено. Ако трябва, ще спя пред Белия дом". 

"Скъпи приятелю, Байдън, Джо, Когато прочетох първа точка от моята програма: "Лустрация в политическите и обществени организации. Незабавно отстраняване на всички бивши комунисти и служители на държавна сигурност и техните доносници от заеманите длъжности. Съд и затвор за виновниците, които направиха България най-бедната и най-корумпирана държава в Европа" - мен ме изгониха, бях нападната и щяха да ме удушат в студиото. Бях изгонена от национална телевизия. Само ние в България, скъпи Джо, не сме приели закон за лустрация от всички социалистически страни. Дори Украйна, която не е член на ЕС, прие закон за лустрация. 77 години комунистите грабят от българския народ, скъпи Джо", пише фолкпевицата до щатския държавен глава.