Lupa.bg до Бойко Рашков: Варвари с брадви налазиха Габрово (СИГНАЛ + СНИМКИ)

Общество
16:40 - 15 Февруари 2022
11504
Lupa.bg до Бойко Рашков: Варвари с брадви налазиха Габрово (СИГНАЛ + СНИМКИ)

На вниманието на вътрешния министър Бойко Рашков - варвари с брадви секат до голо хълмовете около благоевградското с. Габрово, а МВР е в кома. Лесничеите от Югозападното горско стопанство са наясно с престъпленията, но извън техните правомощия е да разследват виновниците, обясни очевидец на Lupa.bg, наясно с диващината, която се разиграва пред очите му.

За поголовната сеч на дъбовата гора сигнализира и собственик на имот в региона, който в сигнал до горските подробно описва варварството и главните действащи лица – Христо Юруков и неговата снаха - Латинка.

Местната шерифка Людмила Масларска също е наясно с далаверите, но в унисон с дирекцията в Благоевград успешно се прави на ударена с мокър парцал, ядосва се източникът на Lupa.bg.

Стотици дъбови дървета в местността Синаница са поголовно изсечени, Юрукови складират откраднатото под ламарини в двора на къщата си, но горските нямат право да влязат в дома им, а МВР липсва в картинката.

Районният полицейски инспектор в с. Габрово и кв. „Грамада“ в Благоевград - Людмила Масларска, пък работи в интерес на бракониерите, категоричен е подателят на сигнала.

Милиционерката е приятелка с Латинка, която преди време нападна Николай Васев, очевидец на незаконната сеч, и в яростта си му счупи очилата, а случаят бе заметен под килима. Приятелката по чашка Людмила успешно покрила нападението, както и всички сигнали за незаконна сеч в региона, ясен е очевидецът.

С далаверите е наясно и кметският наместник Добри Хамбарджийски, с когото Латинка и Христо редовно разтягат ракии в тежки запои. Очаквано, селският управник също е ням като партизанин на разпит. Хората в Габрово апелират с диващината да се заеме лично МВР министърът или поне да разпореди на дирекцията в Благоевград най-сетне да почнат работа, вместо ченгетата да дремят зимен сън, завършва сигналът до Lupa.bg.