Lupa.bg дочу: Сачева или Дончев сменят Бойко

Политика
13:28 - 22 Юли 2020
14983
Lupa.bg дочу: Сачева или Дончев сменят Бойко

Един от тримата водачи на масовия бунт срещу третото правителството на Бойко Борисов - проф. Велислав Минеков, излезе с нова версия за бъдещето на кабинета, видя репортер на Lupa.bg.

Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков (отляво надясно) са лидерите на продължаващия втора седмица всенароден бунт

На стената си във фейсбук скулпторът написа, че е възможно премиерът да сдаде поста на министър на труда и соцалната политика Деница Сачева или на вицепремиера Томислав Дончев, известен като един от най-приближените до министър-председателя.

„Три са възможностите в настоящия момент: правителството остава, подава оставка или в рамките на този мандат се формира друг кабинет“, заяви преди дни Томислав Дончев в „Лице в лице“. Вицепремиерът побърза категорично да отрече слуховете, че може да замести Бойко Борисов на министърпредседателския пост.

Наскоро Бойко Борисов пък обеща големи промени във властта след вота на недоверие, внесен от БСП, който, както знаем, нямаше успех.

„Смени в кабинета може да се очакват след вота на недоверие, ще бъде голям ремонт”, заяви в Пловдив премиерът.

„Колегите ме убедиха преди вота да не влизаме в парламента за промените”, отбеляза още той. „Както разбрах, ДПС ще го подкрепят изцяло, отново се събраха с БСП, вече се завърнаха да си работят заедно“, предвеща министър-председателя.

Кои точно министри ще бъдат сменени и дали България ще има нов премиер, се окачва да стане ясно утре, четвъртък, след Коалиционния съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти”.

Тогава ще разберем и дали прогнозата на проф. Велислав Минеков Борисов да сдаде властта на Сачева или Дончев, ще се сбъдне.