Lupa.bg научи : Бареков въведе час по четене вкъщи

През ключалката
09:41 - 03 Май 2019
5501
Lupa.bg научи: Бареков въведе час по четене вкъщи

Николай Бареков отрано се старае синовете му да са на „ти” с книжовността. Негов приятел издаде пред Lupa.bg, че евродепутатът е въвел час по четене вкъщи, за да може четиримата му синове да добият навика да общуват с писаното слово, научи Lupa.bg.

Журналистът и съпругата му Мария Календерска са родители на трима синове – 5-годишният Алекс, 2-годишният Виктор и Антони, който се роди през февруари 2019-а. От бившата си съпруга Евгения евродепутатът се радва на първородния си син Николай, който вече е на 13.

Николай с най-малкия член на фамилията - Антони

„Виктор и Антони още не могат да четат, но Николай ги залива с книжки за оцветяване, за да не скучаят. Алекс и Николай обаче си имат седмична норма за прочетени страници. Журналистът е строг баща – който не изпълни задачата с четенето или оцветяването, остава без сладолед”, докладва приятелят му пред Lupa.bg.

Близкият приятел на Бареков издаде още, че Алекс е същински бащичко - чете вестниците рано сутрин преди татко си. „Николай е консервативен и винаги започва деня с чаша кафе или чай и вестници. Навремето така се научил да чета от своята баба”, обясни информаторът ни.

Семейство Барекови в храма „Свети Мина“ в Драгалевци

Преди дни пловдивчанинът заведе цялата фамилия в църквата „Свети Мина” в столичния кв. „Драгалевци. След разходката пусна снимка във фейсбук със следния текст: „Когато си честен и почтен и не ставаш за блатото на политиката, получаваш от Бог цялото време за прекрасните си четирима сина и семейството. Дадох на Родината прекрасни българи. Не станах предател и подлога и затова си тръгвам с гордо вдигната глава. Като баща на четирима синове вярвам, че Силата на Вярата в Бог, Доброто и Истината винаги побеждава! Благодаря и на моята Мария”, завърши поста си журналистът-евродепутат.