Lupa.bg научи: Ерата на Гриша Ганчев в "Литекс" приключи окончателно

Общинският съвет в Ловеч приел набързо дарението на богаташа

Спорт
13:45 - 30 Май 2024
5404
Lupa.bg научи: Ерата на Гриша Ганчев в "Литекс" приключи окончателно

На редовно заседание на Общинския съвет в Ловеч беше прието дарението на "Литекс Комерс" АД на футболния клуб Литекс и дарението на "Ловеч Спорт 96" АД на Градския стадион, научи Lupa.bg от футболни хора.

Гласуването в града с покрития мост минало гладко и бързо с 28 гласа "За" и нито един "Против". От казаното на събранието стана ясно, че в рамките на следващите три месеца общинарите трябва да изготвят проект за управлението на клуба.

По този начин се сложи край на ерата "Гриша Ганчев" на Градския стадион в Ловеч. Както е известно, бизнесменът взе управлението на Литекс през 1996 г. В следващите 15 години "оранжевите" спечелиха четири пъти шампионска титла на България (1998, 1999, 2010, 2011), въпреки че градът не е футболен.

Засега не е ясно дали името на отбора ще бъде променено за новия сезон във Втора лига. На заседанието присъствали и част от футболистите на "оранжевите" и представители на организацията "Ултрас Ловеч", а от кметската управа изразили надежда новият футболен проект в града да бъде успешен.