Lupa.bg разкри далавера: Предлагат "ваксиниране" срещу €500

Новини
21:12 - 20 Май 2021
8835
Lupa.bg разкри далавера: Предлагат "ваксиниране" срещу €500

България е на едно от първите места в Европейския съюз, чието население не жалае да се ваксинира против COVID-19. Повече от 64% от хората в трудоспособна възраст отказват и четирите вида ваксини, показа проучване наскоро. Оказа се, че и на това е намерена цаката, като се предлага услугата името на пациент да се озове в националния регистър, а цената за това варира между 350 и 500 евро, научи Lupa.bg.

Източниците ни разкриват, че медици вече са се светнали за схемата и действали отвъд правилата и разпоредбите за ваксините. Преди няколко седмици стана ясно, че от 15 юни влизат в сила и електронните ваксинационни паспорти, с които ще може да се пътува свободно, което е пуснало в ход и манипулацията в системата. 

Далаверата вече се прилага от медици с достъп до националния регистър, като в заверата участва и немедицински персонал, решен на всичко, за да си докара някое друго евро извън регламентираната заплата.

И там схемата е 60:40, като по-голямата част отива за лекаря, а по-малката - за медицинската сестра, която има задължението всичко да е документално изпипано, сочат като пример за разпределение. 

Едни от най-предпочитаните "пациенти" са чужденците, накарни да се ваксинират във фирмите, в които работят. А и западняците са по-платежоспособни и няма как да издънят нещата, ако се случи нещо впоследствие със здравето им.

Фалшиво ваксиниране, само за хартията от регистъра, течало в няколко области. Засега спипан медик няма.